lauantai 15. tammikuuta 2011

Valmiita paitoja

Taas on pitänyt niin kiirettä ettei ole ehtinyt bloggaamaan.
Vaikka joululahjaksi saatu piano on hiukan vähentänyt neulomisaikaa on täällä syntynyt valmista. Neuloa kuin voi samaan aikaan kun katsoo televisiota tai lukee kirjaa.
Jo aikaisemmassa postauksessa mainitsemani esikoisen paita valmistui jo hyvän aikaa sitten. Poika ei vaan suostunut poseeraamaan se päällä niin kuva on mitä on. Ja pimeässä ei millään saanut noita palmikoita eroittumaan kunnolla

Malli on siis nimeltään Juomalaulajan paita, kirjasta neuleita elämäsi miehelle.
Poika itse halusi tuon kijoneulekuvion molempiin hioihin.
Ruskea lanka loppui kesken mutta onneksi varastosta löyti saman merkkistä lankaa monivärisenä joten siitä tehtiin kaulus ja jälkikäteen helman resori jotta kokonaisuudesta tulisi tasapainoisen näköinen.
Tämä oli ensimmäinen isompi työ jonka neuloin Cascade 220 langastaja oli kyllä miellyttävää ja nopeaa neuloa.
Ruskeaa lankaa kului 300g ja valkoista 125g kaulukseen ja resoriin hiukan Cascade Yarns 220 Paints lankaa
Puikot 3,5mm

Toinen valmistunut paita on sitten Jussille ihastuin heti Robottitanssi paitaan kun törmäsin ohjeeseen. Paita hyppäsikin heti joulu kiireiden jälkeen puikoille.

Paita on tehty Malabrigo Yarn Sock langasta Joka on aivan ihanaa. Ohutta kutittamatonta merinoa. Ja ehkäpä juuri tuosta syystä tai osin kuvion ansiosta tästä on tullut pojan ykkös paita. Äiti tykkää kyllä myös. Musta lanka on vanhaa Novita nallea jota oli jämäkerä jäljellä.
Paita piti saada päälle suoraan puikoilta (ei puhettakaan että sen olisi jossain välissä ehtinyt pingottaa) joten kuvassa näyttää helma hiukan kupruilevan käytössä tuo on jo tasoittunut.
Lankaa kului reilu n. 125g. Puikot 2,5mm

Ja paitojen lisäksi olen myös ehtinyt tehdä yhdet lapaset.
Jouluvaihdossa saamani lapaspaketti pääsi puikoille ja Ihanat pisireunuslapaset valmistuivat nopeasti.
Nämä lapaset päätyivät työkaverilleni joka on koko alkutalven valitellut että vanhat lapaset on niin kuluneet ja pitäis saada uudet, muttei osaa tehdä. Olisiko ilmassa ollut pientä vihjailua siihen suuntaan josko minä tekisin suoraan ei kyllä ole kysynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti