perjantai 4. syyskuuta 2009

Virkattua

Eilen taas tuli käytyä kirjastossa pitkästä aikaa ja kuinkas ollakkaan mukaan tarttui virkkaus kirja. Kirjan nimi oli Virkattua. Kirjassa oli useampikin mielenkiintoinen juttu. Mutta ensimmäiseksi silmäni osui Kypärämyssy nimiseen pipoon.

Ja kun olin vasta ostanut tuota Novitan Saana lankaa eikä sitä ollut "korvamerkitty" mihinkään tiettyyn käyttö tarkoitukseen niin päätin yrittää pipon virkkausta kuopukselle pikkupoikien päiväunien aikana. Ja hyvinhän noin paksusta langasta tehdyn pipon siinä ajassa saa valmiiksi


Tämä oli muuten elämäni ensimmäinen virkattu pipo ja kun malli pääkin oli päiväunilla niin piti vain toivoa että koko on edes sinnepäin. Joten lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen.

Ohjeen pipo oli tehty Sandnesgarnin easy langasta ja huovutettut. Itse tein täysin ohjeen mukaan muuten mutta lankan Novita Saana kaksinkertaisena, huovuttamisen jätin pois ja lisäsin malliin nauhat leuan alle. Muuten pipo ei pysy tuon vauhtiveikon päässä. Voi olla että pipo saa vielä vuorin jos vain löydän jostain sopivaa kangasta.

Malli Kypärämyssy, kirjasta Virkattua Katariina Leppänen ja Antti Huittinen

Lanka Novita Saana, kaksin kertaisena, menekki n.150g

1 kommentti: