lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kaheli paketti

Osallistuin Ravelryn kolmanteen kahelivaihtoon. Jotenkin näihin vaihtoihin on nyt jäänyt koukkuun aina on yhtä jännä kasata omaa pakettia ja vielä jännempää avata omaansa.
Tällä kertaa paketin ideana oli lähettää joku haaste toiselle ja kun olin saanut uloimman paketin auki ajattelin että haaste on tässä

Kaikki paketin tavarat oli teipattu omiin paketteihinsa järjettömällä vai pitäiskö sanoa kahelilla teippi määrällä. No päätin olla yhtä kaheli ja avasin paketit saksia käyttämättä. Menihän siinä kauan mutta toinen tyttäristä toimi avustajana.
Ja mitäs noista paketeista paljastui.

Langat Malabrigo sock ihanaa oranssia sukkalankaa 2 kerää. Ja Debbie bliss eco puuvillaa pari kerää. Molemmat päätyvät taatusti käyttöön nyt vaan mietittyytää että tuleeko Malabrigosta sukat vai jotain isompaa. Ja puuvilla päätynee ehkä johonkin myssyyn.

Paketista taisi myös paljastua se todellinen haaste. Nimittäin Japanin kielinen neulelehti ensin tuntui etten saa siitä mitään tolkkua mutta kun illalla sitä sängyssä selasin niin alkoi useampikin ohje avautua. Sen verran hyvät kaaviot ja piirokset noissa oli.
Lisäksi oli pari pussia pähkinöitä nam.
Ja pari ihanaa siiliä paikoiksi

Kiitos parilleni kuka lienetkään. Salapoliisi työtä en ole vielä ehtinyt aloittaa

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Sukkatehdas on vauhdissa

Niin on pitänyt lomalla kiirettä etten ole paljoa ehtinyt koneella istua. No neuloa olen onneksi ehtinyt ja kovin on sukka painoitteista ollut.

Ensimmäisenä valmistui viimeinen kesken ollut Kyh työ Jaloux pitsisukat joiden ohje on Modasta 3/2009


Lankana Novita Nalle ja puikot 2,5mm

Toiset valmistuneet sukat on Cookie A. Sock Innovation KIrjasta. Malli Angee
Kyseinen kirja on jo pitkään ollut kirjahyllyssä, mutta mitään en ole ehtinyt siitä tehdä joten olikin korkea aika aloittaa

Lankana näissäkin Novitan Nalle ja puikot 2,5mm

Vielä on yhdet sukat valmistuneet. Uusimmassa suuri käsityölehdessä olleet koivikko sukat


Nämäkin sukat on neulottu nallesta ja puikot 2,5mm

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Alennus myynnit alkaneet

Loppuviikosta on tullut kierreltyä alennus myyntejä urakalla. Lapsille lähinnä urheilu vaatteita ym.. joiden ostamista on tarkoituksella lykätty ale aikaan.
Ja sen verran hyviä löytöjä oli jo tehty, että eilen Citymarkettiin mentäessä sanoin miehelle että käy yksin ruoka ostoksilla niin minä menen siksi aikaa poiken kanssa kirjastoon.
No ei kauaa ehditty olla kirjastossa kun kännykkä soi ja mies kysyy "Mites nämä langat näissä on melkein kaikissa joku ale". Eli koulutus on mennyt meidän taloudessa perille. Mieskin tajuaa jo kiertää lankahyllyn kautta.
No me lainattiin poikien kanssa nippu kirjoja ja mentiin kauppaan perässä. Ja vähän tarttui jotain mukaan

Aika hyvin sain hillyttyä itseni ja mitään tarpeetonta en ostanut. Lähinnä noita puuvilloja kun ne on mielestäni novitalla ihan hyvän laatuisia. Ja Nallen kukkaketoa tarttui yksi kerä matkaan kun oli just sen väristä että siitä sais ihanat sukat tyttärelle. Ainoa hiukan turha oli tuo 7 veljestä raita, mutta esikoinen tykkää paksuista sukista joten kyllä sekin käytettyä tulee ja kun oli halpa ja ainoa kerä tuota väriä koko kaupassa niin pakkohan se oli pelastaa hyvään kotiin.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen lomapäivä

Ja se on kulunut aamusta asti siivouksen ja matonpesun merkeissä. Mutta nyt kun isot lähti mummolaan ja pienet on päikkäreillä. Huilaan hetken.
Kyhäilyt ovat edenneet niin että ainoastaan yksi on kesken.

Viimeksi kesken olleista valmiita ovat

Kyh 15 Oli pitkään kesken ja jos en olisi tässä tempauksessa tätä aloittanut kesken olis varmaan jäänytkin. Malli Wasabi Peas Interweave Knits, Spring 2010 lehdestä. Mallissa ei sinällään ollut mitään vikaa. Hiukan työläs tosin pienillä puikoilla kolmea yhteen nurin jne... Mutta pääsyy että malli alkoi ahdistaa oli langan valinta Regia silk josta en ole ennen neulonut ja tuskin vähään aikaan neulon en tiedä onko tämä aina tälläista mutta ainakin minulla lanka jotenkin "nukkautui" jo neuloessa niiin ettei olisi uskonut uusiksi sukiksi ollenkaan. Joka tapauksessa sukat valmistui


Kyh#21 On seuraava valmistunut Pystyraita sukat Nallen jämistä koko noin 7-vuotiaalle. Ohje sk 11-12.2004


Kyh#25 Uusimmata ullasta Rina Juuri sopiva pikku huivi tyttärelle. Malli oli kiva ja lankana Malabrigo Lace Joka on aivan ihanan pehmeä lanka.



Kyh#26 on myös valmistunut Mario myssy. Lankana Novita luxus cloud.


Ja se vihoviimeinen kesken oleva Kyh#17 on Jaloux pitsisukat Modasta 3/2009 olleet toteutettavien listalla kauan. Lankana Novitan nalle. Toinen sukka valmis ja toinen puolessa välissä


Eli tilanne 26/25.