keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Kirjoneuletta ja tylsää puurtamista

Nyt on aivan selvästi menossa joku kirjoneule kausi. Kirjoneuleet on vaan jotenkin sellaisia että on pakko vielä katsoa seuraava rivi jne.. Eli ne koukuttaa.
Yleensä tämä kirjoneule vimma jää minulla muutamiin lapasiin mutta nyt on tullut aloitettua itselle slipoveri.
Kuvion bongasin jostain 70-luvun käsityölehdestä mutta slipoverin malli tulee omasta päästä.
Ja kun kuviolangat on jämiä ja epäilen niiden riittävyyttää täytyi tehdä sellainen päätös että takakappale on yksivärinen.
Muuten tuossa päätöksessä ei ole mitään vikaa mutta kappaleet täytyy tehdä erikseen ja joudun neulomaan kirjoneuleella nurjiakin kerroksia joka ainakin minulla on huomattavasti hitaampaa kuin oikean neulominen

Lankana Novita Nalle
Tuo slipoverin neulominen on sellaista ettei sitä tehdessä voi lukea kirjaa eikä katsoa telkkaria joten täytyy olla myös toinen "aivoton" työ. Ja se on Lettuce Pullover Knitscene, Fall 2010 lehdestä.
Lankana Rondon vilpoinen villa. Tylsää puurtamista ohuella langalla, mutta paita on kuvassa kivan näköinen ja kaiken lisäksi neulotaan ylhäältä alas joten pakkohan tuo on tehdä.
Jotenkin vaan tuntuu että tämmöisessä puuduttavassa sileässä neuleessa on hirmu vaikea pitää käsiala tasaisena. Ehkä asia helpottuu kun pääsen yhdistämään työn pyöröksi ja neulon pelkkää oikeaa.

2 kommenttia:

  1. Mä olen kerran yrittänyt tehdä kirjoneuletta. Alku meni hienosti kun tein pyörönä ja siitä paidasta oli tulossa ihana, mutta sitten kun olisi pitänyt neuloa tasona, homma meni ihan mahdottomaksi. Eihän se ole mitenkään mahdollista, ainakaan mun tyylillä, neuloa nurjaa useammalla langalla, yritin jotain toista tyyliäkin nurjaan mutta oli niin kamalan hidasta että luovutin..

    VastaaPoista
  2. Minulla on sen verran vikaa päässä etten ikä ole ajatellut että mikään olis mahdotonta (neulomisen saralla)
    Mutta hidasta tuo kirjoneuleen tekeminen nurjalla on varsinki jos sattu sellainen kerros jolla tulisi 4-5 silmukkaa pitempiä langanjuoksuja. Sellaisia en halua joten pitä asetella sitten lankoja ristikkäin. Oikean puolen kerroksilla seki hoituu melkein itsestään.

    VastaaPoista