lauantai 16. lokakuuta 2010

Villaa ylle

Viikolla satanut ensilumi pisti ajattelemaan lasten vaatevarustusta uusiksi ja heti kävi selväksi että villahousut kuopukselle.
Selasin kaikki käsityölehteni läpi (ja se ei ole ihan vähän) enkä millään meinannut löytää just sitä mallia jonka halusin ja sen vahvuisesta langasta mitä halusin. Paksuista langoista olis ollut kivoja malleja mutta halusin ohuet housut haalarin alle ja en missään nimessä vyötärömallisia.
Lopulta päädyin villahousumalliin Suuressa käsityölehdessä 2/2010. Pikkuisen piti mallia isontaa kun ohjeen koot loppuivat 60cm ja meidän mies on jo noin 90cm. Mutta muuten saikin neuloa ohjeen mukaan ilman aivoja. Eikä saumojakaan tarvinnut ommella kuin haaroissa 2-3 cm. Olan saumat tein kolmen puikon päättelyllä.

Lankana on Dropsin alpaca jota oli 3 kerää jemmassa. Arvelin ettei kolme kuitenkaan riitä joten tein resorit Novitan Luxus Alpacasta Jota myös oli valmiiksi kotona.
Joten ei voi ainakaan väittää ettei olis mielyttävän tuntuionen haalari ja niinhän tuo poika tuohon ihastui ettei meinannut antaa ottaa sisälläkään pois

1 kommentti: