lauantai 14. marraskuuta 2009

Vauva neuleita

Alkuviikosta sain kaverilta viestin että on saanut tytön. Ja tottakai uudelle tulokkaalle pitää heti neuloa jotain. En ollut osannut aloittaa ennen syntymää mitään kun en tiennyt kumpaa sukupuolta tulokas on.
Salaa kyllä toivoin tyttöä siitä itsekkäästä syystä että pääsen neulomaan jotain jota en ole voinut neuloa omille pojille.
Ja niin puikoille päätyi Novitan muksu extrassa ollut pitsihaalari. Tuota haalaria katselin jo sillä silmällä odottaessani Niiloa, mutta eihän sitä pojalle voinut tehdä.
Ensin kyllä meinasin tehdä jonkun pikku mekon tai tunikan mutta ne on niin hirvittävän epäkäytännöllisiä pienillä. Nuttuja taas tuntuu neulovan usempikin joten ajattelin että jos haalaria ei tulis muilta.
Lankana haalarissa on Novitan Bambu, Näin haalaria voi käyttää myös sisällä eikä ole turhan kuuma.

Ohje oli taas Novitalaisittain suuri. En tiedä onko vika sitten minussa vai Novitan ohjeissa, mutta haalari kyllä vaikuttaa kooltaan enemmän 60-70cm mitä 50cm niin kuin ohjeen mukaan pitäisi olla. No toki vauva kasvaa nopeasti joten eiköhän tuo jossain vaiheessa sovi. Toinen ihmeellisyys joka toisuu monesti Novitan ohjeissa oli langan menekki. Tähän haalriin 4 kerää. No minulla meni alle kolme kerää. Tietysti parempi näin päin mitä ettei ohjeessa oleva lankamäärä riittäisi.

Muuten haalari oli tosi nopea tekoinen. Pitsimallin oppi nopeasti ulkoa ja Bambua on mielestäni tosikivaa neuloa

Päätin tuosta ylijäämä bambusta tehdä sitten vauvalle samaan pakeettiin vielä Junasukat. Monenetkohan sukat mahtavat olla jotka olen tällä ohjeella tehnyt. On vaan niin kiva ohje ja pysyy mukavasti vauvoilla jalassa. Vaikka kuinka katselisi nättejä tossunohjeita niin aina vaan palaan tähän osin käytännöllisyys syistä.

Vieläkin tuota haalariin ostettua Bambua on vajaa kerä jäljellä joten täytynee joku päivä tikuttaa tiskirätti niin ei jää itkemään tuonne lanka laatikon pohjalle

Malli Pitsihaalari Novita muksu extra 2008

Lanka: Novita Bambu menekki noin 130g

puikot 2,25mm

Malli: Junasukat

Lanka Novita Bambu

puikot 2,25mm

4 kommenttia:

  1. Kiva haalari. Minustakin vauvojen vaatteissa käytännöllisyys on tärkeämpi kuin esteettiset tekijät.

    VastaaPoista
  2. Kyllä pikkuisen kelpaa pukeutua haalariin!Hieno:)

    VastaaPoista