sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Niilolle paita

Pitemmän aikaa on kiehtonut ajatus neuloa paita ylhäältä alas. Ja olen katsellut Jo jonkin aikaa Tuulia Salmelan The Tailored Sweater ohjetta "sillä silmällä". Ja kun lauantaina tuli mahdollisuus mennä Tuulian paita pajaan opettelemaan tekniikkaa niin tietysti olin innostunut asiasta.
Pajassa alettiin neuloa kyseisellä tekniikalla lasten koon paitta. Päivän aikana pääsin n. kainaloihin asti.
Kotona illalla sovitin tekelettä kuopukselle ja kun paita näytti yllättäen sopivalta niin päätin tehdä saman tien tuon "malli" paidan valmiiksi asti

Paidasta tuli aika onnistunut. Tosin jos sitä läheltä katsoo niin paljastuu että kyseessä on "harjoittelu" kappale. Vieläkö saisi tuon vuosikkaan pysymään paikoillaan niin kauan että kuvatkin onnistuisivat.Tekniikka oli todella kätevän oloinen varsinkin tällaiselle joka inhoaa saumojen ompelua ja varmasti tällä tyylillä tulee jatkossa tehtyä usempikin paita.

Malli Tuulia Salmela The Sample Sweater
Lanka 7-veljestä. Menekki tasan 150g
Puikot 3,5mm

3 kommenttia:

  1. Vau, sä teit sen valmiiksi! Hieno pusero! Mulla tekele on tuolla pussissa, eikä se varmasti tule valmiiksi. Mutta on mulla jo mielessä mitä seuraavaksi tällä tekniikalla.

    VastaaPoista
  2. Sen verran hyvin istui tuo yläosa että piti samantien tehdä valmiiksi ennen kuin poika kasvaa. Tuskin kovin kauaa mahtuu. Kunhan joululahjat on saatu tehtyä pitää aloittaa itselle joku samalla tekniikalla.

    VastaaPoista