lauantai 19. lokakuuta 2013

Nukkumatin tossut ja muuta valmistunutta

5-vuotias kuopus on pyytänyt muutaman viikon ajan itselleen unitossuja. Ja jokakerta nähdessään minun neulovan jotain kysynyt onko me mun tossut jo valmiit. Eilen sitten päätin että tehdään pojalle tossut. Ainoa vaatimus oli se että tossujen on oltava siniset. Niinkuin Nukkumatilla.
Tossut valmistuivat todella nopeasti yhdessä päivässä. Lankana sininen 7-veljestä jämää jostain sukista ja vihreä Erämiehen sukkalangan jämää. Siinä mielessä hyödyllinen projekti että jämä varasto hupeni kivasti.

Tossujen ohje löytyy kirjasta Suloiset sukat

Haaste rintamallakin on edetty Lokakuun sukkahaasteen sukat ovat valmiit. Suunnittelija haasteen sukkina valmistui Phyllodium socksit. Lankana Novita nalle


Toiset loka kuun haaste sukat ovat myös Cookie kalin Lokakuun sukat. Eli Cauchyt Cookien kirjasta Sock Innovation
Tekniikka haasteena oli neuloa sukat puikoilla joita ei tavallisesti käytä. Eli minä joka normisti teen sukat pyöröillä kaivoin neule laatikon pohjalta sukkapuikot ja neuloin niillä ensimmäisen kerran moneen moneen vuoteen.

Lankana sukissa on Hulluilta päiviltä mukaan tarttunut Wendy Roam oli ihan kivan tuntuista lankaa neuloa.

Aakkoshaaste on edennyt myös nyt vuorossa oli X. Hankala kirjain, joten mentiin sieltä mistä aita on matalin. Tiskirätti X. Lankana Reilun kaupan hamppulankaa. Ja tästä tuli todella hyvä hankaus rätti.

Kuvaan en oiken saanut x erottumaan mutta on se neulottu sinne keskelle.

Tänään sain kokea iloisen yllätyksen kaupan lanka osastolla 7-vuotias poika oli mukana ja huomasi läjän Jussi lankoja. "noissa on mun nimi otetaan noita ja niistä villapaita mulle." Ja saman tien poika keräsi neljää eri väriä lankoja syliinsä. Nyt sitten suunnitellaan pojan kanssa yhdessä millainen paidasta tulee. Tällaista innostusta lankoja ja neulomista kohtaan ei tässä perheessä olla vielä nähty ainakaan "miesten"osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti