lauantai 13. kesäkuuta 2009

Taas vaihteeksi tuli tehtyä lapaset

Malli on sarjassamme pakko tehdä. Eli meidän perheessä nuo pöllöt on kova juttu. Kolme vuotias poika nimittäin harrastaa niitä. Oikeasti tietää kaiken tietämisen arvoisen suomen pöllöistä ja myös erottaa eri pöllö lajit toisistaan. Sitä en enään muista mistä tuo kiinnostus aikoinaan tuli mutta alkoi n noin vuosi sitten kaksi vuotiaana. Kaikki mikä kertoo pöllöistä on luettava ja lintukirjoista pöllöjen kuvia katsotaan usein (ei muita lintuja)


No kun sitten löysin tämän ohjeen niin pakkohan ne oli pöllö harrastajalle tehdä.
Lapaset on tehty Novitan 7-veljestä langasta jota löytyi kotoa sopivaa väriä. Paljoahan noihin lapasiin ei lankaa tarvittu. Puikot oli niinkin pienet kuin 2,5mm, koska malli on alunperin tehty aikuiselle ja en jaksanut alkaa sitä muokkaamaan. Yllättävän hyvin onnistui noinkin ohuella puikoilla seiska veikan neulominen ja jälkikin oli ihan hyvää ei mitenkään "peltimäistä" kuten pelkäsin.
Sen verran kiva malli oli ja kun tuota jämälankaa edelleen on niin sama malli on jo uudestaan puikoilla tälläkertaa puikoilla 3,5mm joten joku koululaisistakin saa pöllö lapaset ensi syksyksi.

1 kommentti:

  1. Pöllö lapaset kivan näköiset!
    Kiva harrastus pikku miehellä tsemppiä
    harrastukselle.

    VastaaPoista