sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Niilon kesäpaita

Niilo on meidän perhee lapsista oikeastaan ainoa neulepaitojen ystävä ja hänelle noita paitoja näyttää kertyvänkin.
Ostin jo viime kesänä tarjouksesta Dropsin Muskat puuvilla lankoja. Mitään tietoa ei ollut mitä niistä tekisin mutta pikku hiljaa ne alkoivat näyttää paita langoilta ja kun sitten alkoin etsiä mallia ylivoimaiseksi ykköseksi pomppasi THORGAL Malli näytti kivalta ja vaikutti kivalta neulottavalta.

Niilo ihastui paitaansa heti ja sitä onkin jo ehditty pitää paljon. Pitkähihainen ohut paita alle niin menee hyvin tähänkin vuodenaikaan.

Ainoa asia mistä ei pidä on mallina toimiminen kuten yllä olevasta kuvasta näkyy tämän tyylisiä "edustus" otoksia tuli aika paljon

Malli: THORGAL
Puikot: 2,5mm
Lanka: Drops muskat

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kääntösukat lapselle ja kirpputori lankoja

Novitan talvi 2012 lehdessä oli Kivojen tassu sukkien ohje. Ohje on ollut kauan aikaa tehtävien neuleiden listalla.
Sukat aloitin jo viime vuoden puolella ja sainkin toisen sukan nopeasti valmiiksi, sitten väliin tuli muita töitä ja sukat uhkasivat ufoutua kokonaan.
Hiihdon mm-kisojen aikana otin itseäni niskasta kiinni ja neuloin televison katselun lomassa toisenkin sukan valmiiksi ja kyllä kannatti.

Sukat on neulottu ontelo neuleella ja sen takia työ oli hiukan hidas tekoinen.

Lankoina sukissa on sininen Gjestalin Maijaa ja harmaa Novitan Nallea
Näistä tuli todella lämpimät kotisukat.

Kirpputorillakin tuli käytyä viime viikolla ja pitkästä aikaa tein lanka löydön läjä villalankoja kerän loppuja kivoja värejä ja samaa paksuutta kaikki joten noille on oikeasti käyttöä ja yksi aloittamaton vyyhti Harmonellaa suupohjan kehruutehtaan nylon vahvistettua villalankaa. Ja koko kasa 4,5€.

Mielestäni ihan hyvä löytö