lauantai 1. maaliskuuta 2014

Lapasia ja kirjoneuleita

Viime vuonnna tehtiin sukkia urakalla. Tänä vuonna ainakin alku vuodesta näyttää syntyvän lapasia. Toki muutakin on valmistunut.
Haasteisiin osallistuminen jatkuu myös.
Sah14 eli suuri asuste haaste jatkui helmikuun osalta. Haasteena oli tehdä jokin asuste väärinpäin eli toisin päin kuin ylensä itse tekee.
Minulta syntyi kaksi haaste työtä molemmat pikku pojille.
Muikkuset lapaset. Kirjasta Kaikki lähti lapasesta.
Lapaset on tehty täysin kirjan ohjeella mutta ohuemmalla langalla. Eli Dropsin Alpacallalapasista tuli sopivat 7-vuotiaalle pojalle.

Toinen väärin päin tehty neule oli kesä lakki Niilolle. Eli Mössykkä jonka ohje löytyi SuurestaKäsityölehdestä 6-7/2009. Lankana Novitan luxus cotton ja joku maissilangan jämä.

Myssy taisi olla mieleinen koska sitä on pidetty nyt sisällä päässä sekä päivällä että yöllä.

Lapasista oli alussa puhetta niin haaste lapasten lisäksi on valmistunut kolmet kirjoneule lapaset.
Kettu lapaset neulottu seiska veikan jämistä 3,5mm puikoilla.

Tähti lapaset neulottu Nallen jämistä

Elsan lapaset seiska veikan jämistä Ohje kirjasta Lämpöisiä lapasia ja suloisia sukkia

Ja kun kerran kirjo neuleen makuun pääsin niin neuloin pojalle vielä Novitan Tennesseestä Mikki paidan ohje löytyi 90-luvun alun suuresta käsityölehdestä.

Paita oli oikeastaan ensimmäinen kunnon työ jonka neuloin Intarsiana. Välillä oli langat hieman solmussa kun piti olla niin monta kerää matkassa. Mutta loppu tulos on vaivan arvoinen.

Kirjoneula teema jatkuu myös maaliskuussa. Sah14 haasteen aihe on nimittäin kirjoneule ja pari lapasohjetta on jo valmiina