perjantai 26. huhtikuuta 2013

Sukkia vaihteeksi

Suuren sukkahaasteen Huhtikuun sukat ovat valmistuneet. Haasteena oli käyttää suomalaisen värjärin lankaa tai opetella uusi tapa tehdä kantapää.
Minä tein molemmat
Novitan sukkalehden Z mallilla jälkikäteen tehty kantapää. Tällaista en ole koskaan ennen tehnyt. Ja ihan istuva kantapää ainakin minun jalkaan tuli. Mutta tuskin kovin moniin sukkiin tulee silti tällaista kantapäätä tehtyä.

Lankana Schoppel-Wolle Crazy Zauberball puikot 2,5mm

Toiset haaste sukat on Neulottu Handun kashmirsukkalangasta. Malli on NeulekirjastaSalama-Anders sukat

Todella hauskat sukat neuloa

Ja sukat on valmistuneet möys jämälanka haasteeseen eli haasteena oli kuluttaa joku jämä ihan loppuun ja näissä sukissa kului neljä eri jämälanka kerää ihan viimeisiä senttejä myöten.

Malli on Tools ja lankana Novitan sukkalangan ja seiska veikan jämiä.

Novitan sukkalangasta valmistuivat myös tämän vuoden 17. sukat. Eli sukkapari per viikko tahdissa mennään.
Merenkulkijasukat.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Näinkin voi käydä

Pari viikkoa sitten posahti pöytäkoneeni virtalähde. ja mitään eloa koneeseen ei sen jälkeen tullut. Kone on nyt veljelläni hän purkaa sen ja katsoo mitä on tehtävissä. Itse en ymmärrä mitään noista asioista.
Mutta miten tämä kaiki liittyy neulomiseen tai blogin päivittämiseen. No sen verran että kaikki jo valmistuneiden töiden joita en ole ehtinyt blogata kuvat on tuolla koneella jne. Ja tietysti paljon paljon muuta joten toivotaan ettei oikosulku ole "tuhonnut" koko konetta.
Täytyy nyt yrittää pärjätä toisella koneella ja pikkuhiljaa toki valmistuu uusia neuleita joista on jo kuviakin. Noita aiemmin valmistuneita en jaksa alkaa kuvaamaan uudestaan.
Mutta jos nyt mentäisiin niihin neuleisiin. Suuri sukkahaaste jatkuu ja Huhutikuun haasteeseen eli uuden kantapään opettelu tai suomalaisen värjärin värjäämään langan käyttöön on valmistunut kolmet sukat. Eli sukkatehdas on edelleen auki.
Katsotaan jos niitä kuviakin jossain välissä taas saataisiin.