lauantai 23. maaliskuuta 2013

Lisää sukkia ja Hopotusta

Sukka tehtailu on jatkunut aikataulun mukaisesti ja muissakin haasteissa ollaan edetty kiitettävästi.
Suuren sukkahaasteen Maaliskuun haasteena oli joko ihkulanka sukat tai perinne sukat ja minä tein tietysti molemmat. Ensin valmistui ihkulanka sukat. Handun kashmirsukkalangasta Jaywalker sukat. Lanka on peräisin vaihdosta ja aivan ihanan tuntuista. puikot 2,5mm

Perinne sukiksi valitsin Punakirjosukat Jotka tein Suomenlampaan villasta. Valkoinen on ostettu Ranualta ja Vaaleanpunainen Raippaluodosta. Nämä sukat olisivat menneet mielestäni myös kategoriaan ihkulanka sukat.

Jämälanka-kal on myös edennyt ja kuinka ollakkaan sukista on taas kyse.
Toiseksi nuorimmalle pojalle sukat Novitan sukkalehdestä Villit kirjoneulesukat
Sukkiin upposi aika paljon nallen jämiä

Aakkoshaasteessa olen pääsyt myös eteenpäin R kirjain selätettiin Ruched Yoke Tee paidalla. Jonka ohje löytyy lehdestä Interweave Knits, Spring 2011
Paita on ollut todella pitkään toteutettavien listalla joten oli jo aikakin valmistua.
Lankana Lidlistä ostettua Zettl Melisa Joka oli todella hidasta ja ärsyttävää neuloa. Halkeili kokoajan. Valmiissa paidassa näyttää kyllä ihan kivalta

Aakkoshaasteen s valmistui ihan vahingossa. Anoppi täyttää 75-vuotta ja mies ehdotti huivin neulomista. Etsin huivia jossa olisi vähän pitsiä. ja päädyin Stella Triangleen Vasta huivin valmistuttua huomasin että tässähän on aakkoshaasteen S.
Lankana iän vanhaa Rondon Vilpoista villaa. puikot 3,5mm

Hopotus kamppaniaankin pääsin pitkästä aikaa mukaan. Nyt ollaan useampi päivä maisteltu perheen kanssa.Vitaplexin salmiakki D3-vitamiinia. Ja hyvältä tuo maistuu.
http://www.hopottajat.fi/vitaplex_salmiakki/

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Viikon 8 sukat

Viikko ja sukkapari tahdissa mennään vielä viikon kahdeksan sukat ovat Jussin uudet unisukat.
Meidän eskarilainen on oikea neulojan ihanne poika rakastaa villasukkia ja sellaiset on ehdottomasti oltava jalassa illalla suihkun/saunan jälkeen ja nukkuessakin ainakin alkuyöstä. Aamuun mennessä ne tosin monesti ovat tippunut/riisutut.
Mikä olisi parempi aihe unisukkiin kuin lammas. Pojan mielestä näissä on Late lammas.

Malli on muokattu Novita talvi 2009 lehdestä aikuisten sukista. Lankana Novita Aito Suomalainen Sukkalanka Lampaat on Novita Palmaa ja musta jotain jämälankaa josta ei tarkempaa tietoa. Pikkusen reilut noista tuli mutta juuri sopivat koti tallusteluun.
9. viikon sukatkin on jo puikoilla mutta niiden aloitus piti lykätä eiliseen koska odottelin maaliskuun alkua. Nuo sukat ovat siis sukkahaasteen maaliskuun sukat niistä lisää kunhan valmistuvat.
Varastolankojakin on kulutettu kahden pitsiliinan verran.
Molemmat liinat ovat Neoviuksen malleja ja julkaistu Novitan lehdissä. Ylempi Novita kesä 2007. Alempi Novita talvi 2009. Molemmat liinat on neulottu Novitan Virkkauslangalla 2mm puikoilla. Yllättävän nopea tekoisia