lauantai 3. marraskuuta 2012

Uutta lapsille ja itselle

Minne aika oikein katoaa kun tuntuu ettei ehdi millään päivittää blogia neuloa ehtii, muttei kuvata. Voi olla tuolla syksyn pimeydelläkin jotain vaikutusta kun kuvaaminen tuntuu työläältä.
Muutama uusi neule on kuitenkin taas saatu tehtyä ja kuvattua.

Itselle tein Novita syksy 2012 Lehdessä olleet kukkasukat. Lankana Novitan Nalle. Ensimmäinen sukka valmisttui kohtuullisessa ajassa mutta toisen sukan kohdalla alkoi kyseinen kirjoneule tympiä ja piti melkein pakottaa itsensä neulomaan sukat loppuun. Malli ei ehkä kuitenkaan ollut niin kiva kuin kuvassa näytti.

Ihan kivat sukista kuitenkin tuli ja käyttöön pääsivät heti.

Nuoremmalle tyttärelle on valmistunut kaksi neuletta pipo ja lapaset.
Lapasiin tein tyttären toiveiden mukaan lyhyet varret en ymmärrä miksi itse haluan pitkä vartiset lapaset ettei ranteet palellu, mutta neiti halusi näin.
Lapasten malli Owlet Valkoinen lanka on Dropsin Nepalia Punainen lanka joku saman paksuinen jämälanka josta en muista nimeä.

Tytön pipo on Novita talvi 2012 lehdestä. Kannen pipo ilman korva läppiä. Lankana on Novita Kide ja Noron sukkalankojen jämät. Ensin epäilin ettei nuo langat voi mitenkään toimia keskenään. Mutta rohkeana kokeilin ja kyllähän nuo toimii yllättävän hyvin.

Neljäs valmistunut neule. On Jussin huivi. Tai itseasiassa tuota huivia on pitänyt molemmat pikkupojat vuorotellen. Pitänee tehdä toinen samanlainen. Malli on Suuresta Käsityölehdestä 9/2012. Krokotiili virkattu huivi. Krokotiili virkkaus oli minulle uutta ja halusin kokeilla sitä. Poika halusi huivin ja valitsi lankalaatikostani itse langan. Seiskaveikan jotain raitaväriä.

Meidän nuorta herraa ei voi syyttää ainakaan siitä ettei käyttäisi rohkeasti värejä. Farkutkin piti ostaa punaiset. Ja minä kyllä tuen mielelläni tuota rohkeaa linjaa vaikka isänsä on pikkuisen erilinjalla.