tiistai 22. toukokuuta 2012

Lisää kehräyksiä

Neuleet eivät ole viime aikoina oikein edenneet. Mutta rukkilla on jotain saatu aikaiseksi.
Ensimmäinen kehräämäni merino. Huikeat 43M

Ededlleen epätasaista mutta väitän että kehitystä tapahtuu kokoajan. Tällähetkellä rukin rullalla on tulossa merinoa vihreänä ja yritän saada vielä ohuempaa ja tasaisempaa ja näyttää ainakin tällähetkellä että onnistun. Kehräsin myös Nauravasta lampaasta kokeiltavaksi saadun Dorsetin lampaan ja tämä oli aivan ihanaa.Rukki tykkäs ja minä tykkäsin valmista lankaa 19M

Kehräämisen lisäksi päätin tänään myös pitkästä aikaa leipoa. Meillähän leipomisen hoitaa pääasiassa vanhin tytär. Mutta nyt päätin tehdä sämpylöitä lapsille välipalaksi uudesta keijuriini margariinista jota olen saanut hopotettavaksi. Hyvin maistui sämpylät välipalana pienille ja kun isot kotiutuivat koulusta menivät viimeisetkin ei jäänyt murustakaan iltapalalle, mutta tuoreina ovatkin parhaita.

lauantai 5. toukokuuta 2012

Kehräystä

Kehräystä on tosiaan tullut myös harjoiteltua ja hiukan siinä on taidot parantuneetkin.
Rukkia ei tarvitse enään pysäytellä koko ajan. Villan vetäminen topsista sujuu jo paljon paremmin eikä kuitu katkeile enään niin usein. Ja muutenkin tuntuu kuin tuo rukki olisi käytössä vertynyt ja innostunut kun on päässyt käyttöön.
Tilasin joku aikaa sitten Nauravasta lampaasta villaa BFL-superwashia ja merinoa.
Olin kuullut että tuo BFL olisi aloittelijankin helppoa kehrätä. Ja ainakin minulla tuo sujui paljon paremmin kuin Novitan hahtuvaisen kanssa jolla ensimmäiset kehruu kokeiluni tein.
Lanka on ohuempaa ja tasaisempaa kuin ensimmäinen ylikierteisyyttäkään ei enään niin paljoa löydy


Tästä olen oikeasti jo ylpeä. Vaikka parantamisen varaa on vielä runsaasti.
Tällähetkellä rukin rullalla on violettia merinoa tulossa. Merino tuntuu ehkä hiukan vaikeammalta kuin tuo BFL, mutta kyllä tuo kohtuu hyvin sujuu.