maanantai 30. huhtikuuta 2012

vapaapäivän kunniaksi päivitystä

Taas on aika hurahtanut ja ei ole blogiin ilmestynyt uutta vaikka on neulottu ja kehrätty.
Niilolle tein jo ensitalvea varten uuden villapaidan. Novitan kevät 2008 numerossa ollut autopaita on ollut tarkoitus neuloa jo aikaa sitten, mutta jotenkin on jäänyt unholaan. Kun malli tuli taas vastaan selatessa omia käsityölehtiä päätin ostaa langat heti tai taas paita unohtuu ja pian pojat on niin isoja etteivät tuollaita paitaa huoli.
Lankana Novitan Wool

Paidasta tuli hieman reilua kokoa mutta hyvä niin sopiipahan ainakin ensitalvena vaikka tulisikin otettua joku kasvupyrähdys.

Toiset valmistuneet neuleet ovat kirjasta Pitsit puikoille . Satuin löytämään kyseisen kirjan kirjastosta.
Ensimmäisenä valmistui Haave joka sopi Aakkoshaasteen h-neuleeksi. Lankana Malabrigo Sock. Kiva nopea neulottava ja just sopivat tähän vuodenaikaan kun toisaalta ei tarkene ilman haskoja ja toisaalta hanskat kädessä tulee kuuma.

Samasta kirjasta valmistui myös kuisma sukat, jotka ovat ensimmäiset kärjestä aloittamani sukat, joista tuli sopivan kokoiset. Yleensä kärjestä aloitetuista sukista on tahtonut tulla liian isoja mutta nämä tuntuvat nyt istuvan ihan hyvin.
Lankana Novita Nalle Colori joka ei ehkä ollut paras valinta. Pitsi ei pääse oikein esiin tuossa langassa.

Virkannutkin olen pitkästä aikaa Novitan kevät 2012 lehdessä oli virkattu pöllö, johon pikkupojat ihastuivat. Joten pakkohan se oli tehdä. Pöllö nimettiin poikien toimesta heti Uhuuksi ja se on valmistuttuaan saanut viettää jokaisen yön jommankumman pojan kainalossa. Kerrankin sen kokoinen unikaveri ettei sitä tarvitse koko perheen voimin illalla etsiä vaan löytyy helposti.

Lankana pöllössä Novita Miami uusi tuttavuus jota oli ihan kiva virkata.

Kehräystäkin on tullut harrastettua pitää tulla päivittämään ne tuotokset viimeistään viikonloppuna kun saan kuvattua