lauantai 29. lokakuuta 2011

B niin kuin bmp

Aakkoshaasteessa olen päässyt jo b:hen tai saanut sen jopa valmiiksi. Ja sukka linjalla jatkettiin bmp sukat miehelle. Sukkien neulominen oli aika koukuttavaa ja valmistuivatkin yllättävän nopeasti vaikka kuvittelin että noissa menis aikaa.


Kuvaaminen olikin sitten haasteellista. kun ei millään meinannut saada kirjoneulekuvioita näkyviin. Ja toiseksi yritin kuvata isännän sukkia omissa jaloissa. Joten isothan ne on
.


Täysin tyytyväinen en sukkiin ole. Ensin pelkäsin että nilkasta tulee liian tiukka. No siitä tuli ihan hyvä, mutta jalkapöytä on sitten vastaavasti liian löysä. Olisihan tuon jalkaterän voinut purkaa ja tehdä uusiksi mutta kun mies otti sukat heti käyttöön ja sanoi että kelpaa hyvin niiin olkoon


Lankana sukissa on Novitan Tico Tico puikot 2,5mm

Toinen valmistunut neule on Joululahja Jussille Pieni luotolainen jonka ohje löytyy Vilman blogista Ihana paita
Lankana Vanhalan lammastilan 2-säikeinen lanka. Lankaa kului vähän toista vyyhtiä ja koko on noin 110cm. Kuvassa paita ei pääse oikeuksiin. Ruskea lanka kuvattuna pimeässä pöydällä. Mutta ei tähään hätään ketään sopivaa malliakaan löytynyt. Siis sellaista joka ei jouluaattona ihmettelisi että on nähnyt tuon paidan aiemmin jossain .....


Pikku veljelle pitäisi tehdä vielä myös joku yhtä ihana paita jouluksi taidan kuitenkin etsiä toisen mallin. Muuten perheen miehillä menee sekaisin mikä paita kuuluu kenellekkin.

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Aakkoshaaste

Ravelryn kahelit ryhmässä alkoi Lokakuun alussa tai osa taisi aloittaa jo ennen sitä. Aakkoshaaste. Eli aloitetaan Lokakuussa neule joka alkaa A:lla ja seuraavana Neule joka Alkaaa B:llä jne..
Ensin oli puhe kai sukista sen jälkeen mistä vaan.
Ensin oli puhe myös että Lokakuussa A, Marraskuussa B jne.. mutta aika pian päädyttiin siihen että jokainen etenee omaa tahtiaan.
Ja minä kun olen nyt jollain tavalla kaheli innostuin tietenkin heti. A-neuleina syntyi peräti kahdet sukat.
Ensin tein Amaranth- sukat, joiden ohjeen sain jossain vaihdossa. ihanat sukat joiden toteutus on vain jäänyt jostain syystä.


Lankana sukissa on Malabrigo Sock ja puikot 2,5mm


Ihanat sukat joiden kuvaaminen oli yhtä tuskaa. voi olla että päätyvät pukin pakettiin vielä en ole täysin varma.
Toiset A-sukat sitä vastoin päätyvät varmuudella joululahjaksi. Esikoinen nimittäin on sukka ihmisiä. Mutta toisin kuin minä pitää paksuista sukista joten hänelle sopi ehdottomasti Aapeli sukat



Lankana kesällä Ranualta ostettu 3-säikeinen suomenlampaan sukkalanka. Vahvikkeeksi neuloin kantapäähän Aivinaa eli ohutta pellava lankaa jota satuin lanka koristaani löytämään. Mielenkiinnolla nyt odotan miten sukat kestää käyttöä.

Seuraavaksi olis sitten mietinnässä B-kirjaimella alkavat ohjeet. Mutta ei tämä pelkäksi aakkosjärjestyksessä neulomiseksi mene.
Puikoilla on nimittäin pikkupojille villapaidat ohuesta 2-säikeisestä 100% suomen lampaan villasta jota ostin käsityömessuilta viime viikonloppuna jos pukin konttiin tekis veljeksille samanlaiset paidat. Eli joulun lähestyminen on jo täällä huomioitu.

lauantai 1. lokakuuta 2011

Palmikkot kyljissä

Harvemmin tulee neulottua mitään paksuista langoista. Joskus kesällä kuitenkin tarttui kivan väristä Novitan isoaveljeä mukaan prisman alelaarista. Tarkoitus oli tehdä langasta itselle paksumpi villapaita. Sellaista kun en omista ja joskus olis tarvetta.
Mallia en vain osannut päättää enkä ehkä niin tosissaan etsinytkään. Uusimmasta Modasta sitten löytyi kiva palmikko paita ja kun paita vielä tehtiin pyörönä oli se pakko laittaa puikoille. Minähän inhoan saumojen ompelua joten paidat joissa neulotaan etu- ja takakappaleet ja hihat erikseen ei todellakaan innosta. Tässä paidassa minua kiehtoi myös palmikkojen sijoitus


Paita valmistui todella nopeasti alle viikossa ja lopputuloskin miellyttää silmää. Jopa mies huomasi uuden paidan ja sanoi että tuohan on hyvän näköinen. Palmikoiden kuvaaminen vain tummassa langassa tuotti tuskaa. Varsinkin kun kuvaaja (tytär) ei ollut työstään kovin innostunut. Kuten kuvista huomaa. Kamera vinossa jne.. Mahakin on saatu jotenkin ihmeellisen ison näköiseksi. Niin kuin olisin raskaana jota en siis todellakaan ole


Lankaa paitaan kului noin 600g ja puikot oli kokoa 5,5mm


Tässä viimeisässä kuvassa paita näkyy parhaiten oikeassa värissä. Pitäis varmaan saada jostain uusi kamera tai uusi kuvaaja.