torstai 31. maaliskuuta 2011

Pientä valmista

Tämänviikon aikana on valmistunut sukkapari ja kämmekkäät. Kummatkin on olleet puikoilla jo hyvänaikaa jostain syystä vaan jääneet jumittamaan. Nyt alkuviikosta päätin että nuo on saatava pois "varaamasta" puikkoja

Sukkien malli on Mojo ollet toteutettavien neuleiden listalla pitkään. Miehen paidasta jäi yli sinistä Cascade Heritagea ja tyttären sukista jäi samaa lankaa vihreänä. joten ajattelin että näistä voisi saada kivat "makkara" sukat itselle.
Oma sukkavarasto onkin alkanut osoittaa pienemisen merkkejä joten uutta tarvitaan.

Vähän aikaa mietin teenkö sukista samanlaiset vai "eriparia" olevat kuten ohjeessa ja päädyin eripari versioon.
Näihin sukkiin tein muuten ensimmäisen kerran eläissäni kantapään jälkikäteen ja täytyy kyllä sanoa että istuvat jalkaan paremmin kuin yhdetkään kärjestä aloitetut sukat tätä ennen.


Rinsessa kämmekkäät viipyivät puikoilla pitkään tai sanotaanko että odottivat pariaan pitkään toisen tein jo alku kuusta valmiiksi ja toinen sai odottaa valmistumistaan tähän aamuun.
Kämmekkäitä olen kaivannut pitkään keväällä kun alkaa olla kuuma lapasissa ja kuitenkin pitäis olla esim. rattaita työntäessä tai pyörällä ajaessa jotain läämikettä niin olisko tämä välimalli hyvä.
Mallia mietin jonkun aikaan mutta nämä ovat ollet ehkä kauimmin toteuttavien listalla.

Lanka on jotain ohutta suomenlampaan villa jonka ostos paikkaa en muista. joltain reissulta se on tarttunut matkaan.

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Valmista tuli

Niilon paidan tekeminen kesti kyllä melkoisen kauan. En muista milloin viimeksi tämän kokoista paitaa on tehty toista kuukautta.
No toki tämän teon aikan on valmistunut monta muuta projektia ja joku tuossa ruutukuviossa alkoi tökkiä vaikka onkin helppo muistaa ulkoa. Liian tylsä kait.
Mutta valmista tuli

Malli osoittaa taas parastaan ja aikoo kaivaa nenää kesken kuvausten
Paidasta tuli muuten ihan kiva, mutta kun tuo poika on ollut ruoka aikaan kotona niin mahan kohdalta olis saanut olla väljempi tosin kuvassa pojalla on alla toinen pitkähihainen paita. ohuen aluspaidan kanssa tuo on ihan passeli.


Malli: ruutupaita ssk 7/1995
Lanka: Novita kotiväki
puikot: 2,5mm

Yhdet sukat ovat myös nähneet päivän valon. Toinen sukka valmistui jo aikaa sitten, mutta kun muut projektit ajoivat ohi piti ottaa oikein itseä niskasta kiinni että sukalle saatiin pari. Malli Suomusukat on ihan kiva, mutta lanka ei ollutkaan sitten niin kiva kuni kuvittelin. Jostain syystä sitä ei koskaan opi että vaikka nuo moni väriset langat on kivoja kerällä ne ei vaan jostain syystä valmiina neuleena ole enään kivoja.
No ihan kivat arki sukat näistä kuitenkin tuli


Malli: Suomusukat
Lanka: Novita Nalle kukkaketo väri Orvokki
puikot: 3,5mm

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Ihania lankoja

Loppuviikosta postista saapui Titityyn Cascade kulbin langat.
Ihastuin aikoinaan ensimmäisen klubin lankoihin joten pakkohan tämäkin oli tilata ja ihana paketti olikin.
Kaikki langat ovat uusia tuttavuuksia minulle.

Petroilin siniset ovat Venezia worstedia 70% merinoa ja 30% silkkiä aivan ihana tuntuista ja just vanhemman tyttären lempiväriä. Eli jotain tyttärelle tästä.
Vihreät kerät on pima silk lankaa. 85% puuvillaa ja 15% silkkiä
Tämä on taas nuoremman tyttären lempiväriä. Kävis myös minulle mutta ehkä sittenkin teen tyttärelle jotain kesäksi.
Punainen on Pure alpacaa tästä syntyy varmaan jotain itselle
Ruskeat ovat 220 superwash sporttia ihanan tuntuista merino villaa.
Vielä en ole hirveästi ole ehtinyt miettiä mitä noista syntyy. Mutta ihanaia lankoja ovat kaikki.
Muutenkin tällä viikolla on jäänyt neulominen vähemmälle. Pari uutta pikku projektia olen aloittanut.
Valmiiksi olen saanut vain pussikon muovipusseille. Tämän idean sain Maija paavilaisen virkkaa ruutuja kirjasta. Tosin malli on oma sovellus parista eri ohjeesta kyseisessä kirjassa.

Edustavamman kuvan tuosta pussikosta olis saanut jos sen olisi kuvannut ennen käyttöön päätymistä tyhjänä. Eikä täyteen ahdettuna siivouskomeron ovessa.
No näkyypä nyt käyttötarkoituskin.
Kätevä ja toimiva kyllä on.
Viikonlopusta osa pitäisi käyttä myös uusien käsityölehtien selailuuna. Kirpputorilta löysin uusimman Modan parilla eurolla (onneksi en ollut ostanut kaupasta). Uusin Novita saapui torstaina. Ja tänä aamuna kauppareissulla tarttui mukaan virolainen käsityö lehti. Kaikki on oikeastaan lukematta.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Fiia


Sen verran alkoi tuo kirjoneule puuduttaa miehen neuleen jälkeen ettei pojan puuvillapaitaa ole kovin paljoa jaksanut ehdä vaan puikoille piti saada jotain ihan muuta.
Kirjasto reissulla tarttui mukaan Moda 5/2009 ja sieltä löytyi Suvi Simolan suunnittelema Fiia.
Tuota mallia olen ennekin katsellut, joten neule hyppäsi samantien puikoille.
Lanka piti löytää omasta varastosta kun en lankakauppaan olisi ihan heti päässyt.
Varastostani löytyi 8 kerää tarjouksesta ostettua Novita Luxus Cloudia Sitten jännitettiin koko neulomisen aika riittääkö lanka.
Ja eihän se riittänyt etukappaleille piti virkata kiinteitä silmukoita ja just silloin lanka loppui. Ja kun tuota kyseistä lankaa ei olisi mistään löytynyt päätin tehdä virkkaukset täysin poikkeavalla värillä. Eli valkoisella

Jos pelkät etukappaleet olis virkattu valkoisella olis lopputulos ollut aika "omituinen" joten virkkaukset tehtiin kaikkiin neuleen reunoihin.
Malli oli todella kiva ja tulee varmaan pidettyä paljon
Lankakin oli todella miellyttävän tuntuista neuloa ja kivan tuntuinen päällä.
Miksi en ostanut tuota enempää silloin kun sitä olis halvalla saanut.
No on sitä vielä toista väriä usempia keriä.

Malli Fiia by Suvi simola
lanka Novita Luxus cloud
puikot 3,5mm