sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joululahjoja

Sain muutaman päivän ennen joulua Ravelryn jouluvaihto paketin. Ja paketti avattiin tietenkin aattona ja kiva jouluahja paketista paljastuikin

2 kerää ihanaa vihreää teeteen Alpakkaa, 2 kerää Araucanian Ranco Multy lankaa. Ihanat värit jotka eivät kuvassa pääse oikeuksiinsa.
Lapaspaketin ihaniin pitsireunuslapasiin. Nuo pääsevät pikapuoliin kyllä puikoille. Jos ihan itselle tekisi.
Lisäksi paketissa oli tummaa suklaata ja Rooibos teetä. Erillisessä kirjeessä tuli pikku paketti jossa oli ihana värikkäitä Succaplokin liikennemerkki aiheisia silmukkamerkkejä. Ne jäivät valitettavasti pois kuvasta ja jo aiemmin sain Tuulia Slamelan lapsohjeen joten kyllä oli ihana paketti.

Ja eivät ne neulomiseen liittyvä lahjat tähän loppuneet mieheltä sain lahjakortin paikalliseen lankakauppaan. Lahjakortilla pitää kuulemma ostaa sellaista lankaa jota muuten en raskisi ostaa.
Joten kyllä tässä on minua hemmoteltu.

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kaikki alkaa olla valmista Joulu saa tulla

Lahjat tehty ja ostettu. Leipomukset leivottu. Laatikot tehty valmiiksi pakkaseen jne..
Siivouskin kohta loppusuoralla. Joten tämähän alkaa olla pian nautiskelun puolella koko homma. Kerrankin olen ajoissa ilman viime hetken paniikkia.
Ja siivouksesta oli sekin hyöty että se aiemmin kadonnut villasukka löytyi, joten tein sitten parinkin valmiiksi. Nämä sukat päätyivät vanhimmalle tyttärelle.

Sukkien väri tumma petroil joka ei erotu pimeässä otetussa kuvassa yhtään. Malli sulotar sukat jostain vanhasta Kotiliesi lehdestä

Lankana sukissa Cascade Yarns Heritage
Myös nuoremma tyttären toive sukat ovat valmistuneet. Näisskin lankana Cascade Yarns Heritage tälläkertaa vihreä. Joka tyttären lempiväri. Molemmat langat muuten peräisin Titityyn taannoisesta Cascade clubista.
Tytär valitsi itse sukkien malliksi Cookie A.n Sock Innovation kirjasta mallin Kai-Mei. Mutta kun neidin jalka on vasta kokoa 35 piti tehdä pientä säätöä eikä pitsikuvioita mahtunut kovin montaa eivätkä ne kierrä yhtä paljon kuin mallissa, mutta ilahtuneena nämä otettiin vastaan.

Ja jotta joulunpyhinäkin olisi jotain tekemistä aloitin esikoiselle villa paidan Lankana Cascade 220 ja malli juomalaulajan lämmike. Kirajsta Son of Stitch 'n Bitch virkkaa ja neulo elämäsi miehelle.
Takakappale on jo hyvää vauhtia menossa ja tämä lanka on aivan ihanaa neuloa

Ja tuo palmikko on tarpeeksi yksinkertaista ettei tarvitse ajatella mitään, mutta pitää silti mielenkiinnon yllä.


perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulu tulla jollotta

Vai miten se sanonta meni. Puikot on huiskinut kovasti ja valmistakin on tullut mutta näin joulun aikaan ei uskalla esitellä täällä kaikkea valmista.
Yksi puoliksi valmis lahja on kadonnut myös jäljettömiin. Nimittäin sukkaparista oli toinen sukka valmistunut, mutta sitä valmista sukkaa ei ole misään. Vaikka voin panna pääni pantiksi siitä että sukka oli valmis ja käsityökorissa.
Epäilykset kohdistuvat kuopukseen.
No unuohdan tuon sukan ja teen jotain muuta. Todennäköisesti sukka löytyy jossain vaiheessa (joulusiivouksen aikaan) niin teen sitten tuon toisen valmiiksi ja otan vaikka itselle. Onneksi "saajalla" on samankokoinen jalka kuin minulla.
Jotain esiteltävääkin on valmistunut. Nimittäin joka vuotinen piparkakku talo tänä vuonna päätimme tehdä majakan.

Lapset olivat innolla auttamassa ja se näkyy lopputuloksessa ja saakin näkyä.
Talo on säilynyt kohta vuorokauden pakastimen päällä ilman että yhtään osaa on syöty, mutta eiköhän kohta ala karkit kadota jne....
Lupaa syömiseen ei kyllä ennen aattoa heru, mutta tuskin silti siihen asti säilyy täysin koskematta

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Valmista tuli

Sain pari päivää sitten valmiiksi myös Lettuce Pulloverin Aika tylsää neulottavaa kieltämättä oli ohuella langalla pelkkaa sileää.
Ja jos olisin alun perin lukenut ohjeen läpi ja tajunnut että miten kaulus tehdään olisi voinut jäädä aloittamatta koko neule.
Mutta kun neule oli kerran aloitettu niin pitihän se tehdä vaikka kauluksen "ompeleminen" hirvitti ei voinut heittää hukkaa työtä jonka eteen oli nähty vaivaa jo vaikka kuinka kauan. Lopputulos on ihan kiva arki paita. Ohuita neulepaitoja ei ainakaan minulla ole liikaa.

Paidan langat ovat todellisia vuosikerta lankoja. Tummempi violetti on Rondon konelankaa jossa on mukana mohairia vaikka mohair yleensä kuuluu inhokkeihin tässä langassa sitä on sen verran vähän ettei häiritse.
Vaaleampi violetti on Rondon vilpoista villaa
Kaiken kaikkiaan olen paitaan ihan tyytyväinen sellaine peruspaita jolle varmasti on käyttöä välivaatteena lasten kanssa pihalla ja mäessä touhutessa.
Ja kyllä täytyy taas todeta että tuo ylhäältä alas neulominen paidoissa on minun jutta ei tuo saumojen ompelu oikein ole kivaa vaikka tässäkin piti vähän neulaa näytellä kauluksen osalta.
Malli siis Lettuce Pullover joka löytyy lehdestä Knitscene, Fall 2010
Lanngat rondo vilpoinen villa ja rondon konelanka.
puikot 2,5mm