tiistai 30. marraskuuta 2010

Valmista tuli

Pikkaisen viivästyi slipoverin valmiiksi saaminen kun ruskea Nalle loppui kesken takakappaleen viimeisen 5cm kohdalla. Hiukan otti päästä. Onneksi tuota lankaa nyt löytyy joka paikasta ja löytyi jopa samaa värjäys erää. Meni vain useampi päivä ennenkuin ehdin kaupassa käymään. Joten täytyi tehdä välissä jotain muuta.
Ja se muu oli villapaita Jussille. Aiemmin tein Jussille jo villa housut ja lankoja jäi yli sen verran että arvelin niiden riittävän paitaan.

Paita on tehty omasta päästä ylhäältä alaspäin. Mitään mittojahan en tietenkään missään vaiheessa ottanut enkä sovittanut missään välissä vaan paahdoin menemään ihan mutu tuntumalla ja niinhän siinä kävi että muuten nätti paita on liian iso. No onneksi lapset kasvaa. Tosin just tämä yksilö todella hitaasti just lähti kolmas talvi samalla toppapuvulla.... joten voi olla että pikkuveli menee kohta ohi.

Lankana paidassa Raijan aitan Wolli ,ja 100% suomen lampaan villa jota mies osti syksyllä raippaluodosta. Jos ei sitä että paita on väärää kokoa oteta huomioon niin olen tuohon oikein tyytyväinen.
Ja valmistuihan se slipoverikin kun lopulta pääsin kauppaan.

Edestä ja takaa

Tähän olen oikein tyytyväinen. Tällaista liiviä takin alle olen kaivannyt jo pitempään.
Slipoverin malli omasta päästä. Kirjoneule kuvio vanhasta suurestä käsityökerho lehdestä 12/77. Pitäisi enemmänkin selata noita vanhoja lehtíä niistä löytyis varmaan vaikka mitä. Mutta millä ajalla sen kaiken tekis.
Lankana siis Novita nalle jota kului 2,5 kerää pohjaväriä. puikot 2,5mm
Lettuce Pullover on edennyt myös enään yksi hiha puuttuu. Ja sitten kun se on valmis pitää kyllä kiireellä aloittaa joululahjojen teko. No ne on jo tiedossa mitä teen eli nehän on jo melkein tehty :)

lauantai 20. marraskuuta 2010

Etukappale valmis

Eilen sain etukappaleen valmiiksi ja laitoin sen yöksi pingotukseen ja lopputulos aamulla oli ihan hyvä.
Langanjuoksut ei kiristä muutenkin kohtuu tasaista jälkeä.

Olan silmukat jätin päättelemättä jos tekis olkasaumat kolmen puikon päättelyllä.
Enään takakappale ja jousteet kädenteihin ja pääntiehen. Eli helpoimmat jäljellä.
Mutta ei sovi unohtaa kahta asiaa joista en pidä. Kappaleiden yhteenompelu ja lankojen päättely ja niitä pääteltäviä lankoja on tällä kertaa ihan kiitettävästi.
Muut työt ei sitten ole edistyneetkään yhtään mihinkään. Kun kaikki aika on mennyt tähän

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Kirjoneuletta ja tylsää puurtamista

Nyt on aivan selvästi menossa joku kirjoneule kausi. Kirjoneuleet on vaan jotenkin sellaisia että on pakko vielä katsoa seuraava rivi jne.. Eli ne koukuttaa.
Yleensä tämä kirjoneule vimma jää minulla muutamiin lapasiin mutta nyt on tullut aloitettua itselle slipoveri.
Kuvion bongasin jostain 70-luvun käsityölehdestä mutta slipoverin malli tulee omasta päästä.
Ja kun kuviolangat on jämiä ja epäilen niiden riittävyyttää täytyi tehdä sellainen päätös että takakappale on yksivärinen.
Muuten tuossa päätöksessä ei ole mitään vikaa mutta kappaleet täytyy tehdä erikseen ja joudun neulomaan kirjoneuleella nurjiakin kerroksia joka ainakin minulla on huomattavasti hitaampaa kuin oikean neulominen

Lankana Novita Nalle
Tuo slipoverin neulominen on sellaista ettei sitä tehdessä voi lukea kirjaa eikä katsoa telkkaria joten täytyy olla myös toinen "aivoton" työ. Ja se on Lettuce Pullover Knitscene, Fall 2010 lehdestä.
Lankana Rondon vilpoinen villa. Tylsää puurtamista ohuella langalla, mutta paita on kuvassa kivan näköinen ja kaiken lisäksi neulotaan ylhäältä alas joten pakkohan tuo on tehdä.
Jotenkin vaan tuntuu että tämmöisessä puuduttavassa sileässä neuleessa on hirmu vaikea pitää käsiala tasaisena. Ehkä asia helpottuu kun pääsen yhdistämään työn pyöröksi ja neulon pelkkää oikeaa.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Sukkia lapsille ja aikuisille

Niin on taas aika vierähtänyt. Jotenkin aika menee niin nopeasti ettei millään ehdi bloggaamaan. Neuloa kyllä aina ehtii kun voi tehdä rivin silloin toisen tällöin, mutta tuo valmiiden töiden kuvaus ei tahdo onnistua. Ja tähän aikaan vuodesta ole koskaan tarpeeksi valoakaan. Hyvä tekosyy huonoille kuville, kun ei osaa kuvata

Lapsille valmistuneita sukkia nämä on kooltaan noin 1-3 vuotiaille ja ei vielä varmaa tietoa minne päätyvät. Valkoiset ja puna valkoiset sukat on Dropsin fabelia ja molemmat mallit on Nancy Bushin kitting vintage socks kirjasta.
Löysin kirja kirjastosta ja molemmat mallit oli pakko neuloa vaikkei saajasta varmaa tietoa ollutkaan kyllä nuo jossain välissä jollekkin kelpaa.
Raita sukat on ihan omasta päästä. 7 veljestä raita ja 7 veljestä polkka jämistä.
Myös isompia sukkia on valmistunut.

Miehelle isänpäivä lahjaksi sukat. Lanka Novita Tuomas tarttui mukaan joltain kauppareissulta. Meillä mies pitää paksuista sukista ja minun mielestä tylsistä väreistä. Sen verran rohkaistuin että varressa on hiukan palmikkoa vaikke mies mistään "erikoisuuksista "välitäkkään. Kuten itse sanoo.
Nämä olivat kuitenkin mieleen. Malli Novita syksy 2010
Joulupakettiinkin on jo yhdet sukat ehtineet

Nuoremmalle tyttärelle sukat Handun paksummasta sukkalangasta. Tietysti tytön lempiväreistä pinkistä ja vihreästä. Nyt vaan on niin hassusti että tyttö kinuaa itselleen vihreitä sukkia, kun ei ole kuin kahdet villasukat. Ja minulla olisi nuo sukat tuolla kaapissa mutta kun olen päättänyt jemmata ne pukin pakettiin.
Nyt mietin lykkäänkö neulomista jollakin verukkeella vai neulonko vihreät sukat ja annan siitä huolimatta nuo lahjaksi. Kyllähän sukkia aina tarvitaan.
Viimeiset valmistuneet on Dropsin fabelista kirjoneule sukat

Nämä sukat oli tarkoitus tehdä itselle, mutta niin siinä vaan kävi kuten kärjestä aloitetuissa sukissa mulla tapahtuu monesti eli sukista tuli liian isot.
Pitäisi vaan tajuta että se kantapää pitää aloittaa tarpeeksi ajoissa toisaalta näissä sukissa piti saada kuviokin valmiiksi ennen kantapäätä. Joten omaan jalkaan pitäis tehdä pienemmillä puikoilla
No täytyy lahjoittaa jollekkin pikkuisen isojalkaisemmaale. Muuten onnistuivat ihan hyvin vaikka itse sanonkin.
Pitäiskin tehdä enemmän sukkia kirjoneuleella jostain syystä niitä ei ole tullut tehtyä montaakaan paria.

tiistai 2. marraskuuta 2010

Haavevaihto

Taas on yksi vaihtopaketti rantautunut meille.
Kyseessä on Ravelryn haavevaitopaketti ja monta haavetta paketti toteuttikin.
Paketti oli niin runsas että oli vaikeuksia sovittaa kaikkea yhteen kuvaan

Tavarat oli ensinnäkin kaikki Ullaneuleen kangas kassissa. Tuon kassin meinasin joskus ostaa mutta en sitten ostanutkaan. Kangas kasseja ei koskaan ole liikaa ja tämä on ihanan tilava. Langan lisäksi paketissa oli. Muumi heijastin jonka nuorin tytär adoptoi heti itselleen. Ihana huivi. Ja paketellinen pukkeja jouluhan on jo kohta ovella ja rakastan kaikkea jouluun liittyvää joten oikeaan osoitteeseen tuli.
Kaksi sukka ohjetta Amaranth ja Tiveden
Molemmat ihania ja sen näköisiä ainakin ensi vilkaisulla että noissa pysyy mielenkiinto yllä koko neulomisen ajan. Pakko saada pika puoliin puikoille.
Lisäksi oli Interweave knits lehti. Pieni päiväkirja. Ja Herkkuna Wiener nougatpaketti nam... Just mun lempparia.
Ja sitten ne langat

Zitron Trekking Hand Art väri Jamaika.

Nauravan lampaan värjäämää lankaa 100% kotimaista villaa
Ja sokerina pohjalla Handun kashmirsukkalanka Jotain aivan uskomattoman pehmeää.
Paketin lähettäjästä ei vielä harmainta aavistusta. Mutta kiitos aivan uskomattoman ihanasta paketista.
Valitettavasti vaan en päässyt kuvaamaan pakettia kunnon päivänvalossa niin ei pääse lankojen värit ollenkaan oikeuksiinsa