torstai 21. lokakuuta 2010

Lisää lankaa.....No on entisiäkin tuhottu

Tänään saapui aivan ihana Casacade club paketti Titityyltä
Tai olishan se saapunut jo eilen mutta sattui olemaan viikon ainoa päivä kun meillä ei ollut ketään kotona postin tulo aikaan joten piti tuo maksi käydä hakemassa tänään.
Mutta hyväähän kannattaa odottaa


Ihania lankoja ja väritkin osui ja uppos. Erityisesti ihastelin noita sukkalankoja. Ne pitää saada pikapuoliin puikoille.
Mutta ettei meillä ihan kokonaan hukuttais lankoihin on myös pitänyt neuloa jotain.
Messu lankojen kulutus on päässyt käyntiin.
Regian langasta tein esikoiselle Crazy Stripes sukat. Kivaa vaihtelua tehdä sukat jotenkin poikkeavalla tavalla.

Jussi halusi myös villahousut kun kerran Niilokin. Ja kun kysyin millaiset. Niin punaista niissä pitää olla ja henkselit. No katselin lankavarastojani ja selailin jonkin aikaa malleja. Kun sopivaa ei löytynyt niin piti tehdä omasta päästä.

Housut on tehty vyötäröltä aloittaen pyörönä. Loin 90 silmukkaa niillä neuloin haaraan asti jaoin silmukat kahtia lahkeiksi ja lisäsin kumpaankin lahkeeseen 10silmukkaa viiden kerroksen aikana. Ei mitään turhia kaventeluja missään vaan samalla ssilmukka määrällä nilkkaan asti. Lopuksi tein henkselit. Eikä saumojakaan tarvinnut ommella kuin haaroissa muutaman sentin matkalta.


Lankana näissä housuissa on messuilta ostettu Raijan aitan Wolli ja miehen raippaluodosta ostamaan villalankaa.
Puikot 3,5mm. Näistä tuli kivat valitettavasti on niin pimeää ettei saa kunnon kuvia.
Pari pipoakin on nähnyt päivän valon. Toinen tyttäristä valitsi itse langan ja mallin. Malliksi valikoitui Ullasta Lumikukka Ja langaksi Novitan 7-veljestä. Oli niin kiva väri. Yritin kyllä ehdotella ohuempaa lankaa, mutta ei ollut sopivaa väriä ja pipo oli saatava heti.
Mallikerrasta piti jättää hiukan pois eli lopetus kohta ja siirtyä heti kavennuksiin muuten olis tullut liian syvä pipo

Ja päälaelta

Ja vielä Niilon pipo. Kauan toteutus listalla ollut Top Down Bonnet


Lankana Novita Luxus cloud Jussin oli pakko saada testata pipoa ja kyllähän tuo hänellekkin istuu. Toivottavasti antaa kuitenkin Niilon pitää pipoaan jatkossa

lauantai 16. lokakuuta 2010

Villaa ylle

Viikolla satanut ensilumi pisti ajattelemaan lasten vaatevarustusta uusiksi ja heti kävi selväksi että villahousut kuopukselle.
Selasin kaikki käsityölehteni läpi (ja se ei ole ihan vähän) enkä millään meinannut löytää just sitä mallia jonka halusin ja sen vahvuisesta langasta mitä halusin. Paksuista langoista olis ollut kivoja malleja mutta halusin ohuet housut haalarin alle ja en missään nimessä vyötärömallisia.
Lopulta päädyin villahousumalliin Suuressa käsityölehdessä 2/2010. Pikkuisen piti mallia isontaa kun ohjeen koot loppuivat 60cm ja meidän mies on jo noin 90cm. Mutta muuten saikin neuloa ohjeen mukaan ilman aivoja. Eikä saumojakaan tarvinnut ommella kuin haaroissa 2-3 cm. Olan saumat tein kolmen puikon päättelyllä.

Lankana on Dropsin alpaca jota oli 3 kerää jemmassa. Arvelin ettei kolme kuitenkaan riitä joten tein resorit Novitan Luxus Alpacasta Jota myös oli valmiiksi kotona.
Joten ei voi ainakaan väittää ettei olis mielyttävän tuntuionen haalari ja niinhän tuo poika tuohon ihastui ettei meinannut antaa ottaa sisälläkään pois

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Vihdoinkin valmista

Nimittäin se saumaton kietaisupusero josta joskus jotain mainitsin.
Tämän valmistuminen on kestänyt luvattoman kauan. Mutta kun ohjeen oli niin huono /sekava tai minunu ymmärryskyky heikko. Niin meni innostus koko neuleeseen. Sen verran kivan näköisestä puserosta kuitenkin oli kyse ettei päässyt ufoutumaan vaikka pitkään oli välillä koskemattakin.


Malli on suuresta käsityölehdestä 8/2007
Lanka DROPS Safran
Puikot 2,5mm
Ja ihan kiva tästä tuli vaikkei kaikilta osin just ohjeen mukainen. Millään en esim. jaksanut alkaa tehä helmaan enään putkineuletta Noinkin näyttää toimivan.


Messu lankaakin on päässyt jo puikoille. Piti nimittäin päästä heti testaamaan tuota huovutusta. Ja tässä tulos.
Niilolle pukin pakettiin Hiiritossut


Ja itselle huovutetut lapaset


Hiiritossujen ohje tuli langan mukana. Lapasiin sain idean kun muistin uusimmassa Novitassa nähneeni huovutetu lapaset joissa oli kukkakirjailua. No lehteä minulla ei ollut kotona joten tein kirjailun omasta päästä ja se ei ole aivan identtinen molemmissa lapasissa. Mutta kyllä nuo minulle kelpaavat.
Lapaset neuloin Novitassa syksy 2008 olleen ohjeen mukaan
Huovutus tulokseen olen todella tyytyväinen vika onkin ilmeisesti ollut langassa eikä minussa tai meidän pesukoneessa. Ainakin nämä huopui jotenkin paljon ihanammin kuin aiemmin Huopasesta neulomani yritelmät. Todennäköisesti rohkenen ostaa lankaa lisääkin.
Lankanahan molemmissa oli Sandnes Garn Fritidsgarn

lauantai 9. lokakuuta 2010

Messuilla käyty

Joka vuotiset käsityömessut tuli kierrettyä tänään. Paljon oli porukkaa ja tungos alkoi ahdistaa joten osa budejetista jäi jopa käyttämättä. Muutaman mielenkiintoisen paikan lähelle ei vaan päässyt eikä intoa riittänyt niin paljon että olis viitsinyt käyttää kyynärpäitä
Lapsille ostin karkkia (ja ehkä myös vähän itselleni ja miehelle) Keittiöön ostin mielenkiintoisen näköisen raastimen saa nähdä miten toimii käytössä ja sitten tietysti lankaa tarttui mukaan.

Raijan-Aitan Wolli villa-pellava lankaa 4 vyyhtiä
Ramisukkalankaa 2 vyyhtiä Tuota on pitänytkin jo pitempään testata, mutten ole saanut aikaiseksi käydä haukiputaalla tai tilata joten nyt piti ostaa.
Regia sukkalankaa 2 kerää oli halpaa
Ja kome kerää Sandnes Garn Fritidsgarn noista olis tarkoitus tehdä itelle huovutetut lapaset ja kuopukselle töppöset. Niin monta kertaa on Huopasella mennyt nuo huovutus kokeilut pieleen että ajattelin että testataan nyt tämän langan ja jos tälläkään ei onnistu niin saa huovutettavat työt unohtua mun osalta.
Mielessä nimittäin on että jos lapaset ja töppöset onnistuu niin voisin ostaa tuota lankaa enemmän ja tehdä huovutetun takin kuopukselle. Jossain vanhassa lehdessä jota selailin viikolla oli kiva ohje
Mutta kokeillaan ensin nyt näillä pienillä töillä
Ja ettei lanka vain talosta loppuisi piti eilisellä Prisman reissulla ostaa 8 kerää Novitan Luxus cloudia. Tykkään tuosta langasta väri oli ihana ja oli nuo kai jonkin näköisessä tarjouksesskin. Seli,seli.....

torstai 7. lokakuuta 2010

Ihanat asusteet


Ravelryn tiukkapipoisten vaihdossa sain ihanaa käsin kehrättyä lankaa kaksi vyyhtiä. Ja tuo lanka on poltellut minua siitä lähtien. Halusin tehdä siitä mahdollisimman nopeasti jotain. Toisaalta halusin löytää hyvän mallin / mallit ettei vain vahingossa ihana lanka mene hukkaan.
No aikani näitä asioita pyöriteltyä päädyin siihen että teen uuteen talvitakkiini sopivat asusteet.
Pipon malli on Capucine
Oma piponi ei ole aivan noin iso ja väljä, koska lanka on ohuempaa. Mutta tämä on just hyvä

Huivista halusin pienen ja ilman mitään pitsejä että hieno lanka pääsisi pääosaan. Mlliksi valikoitui Stephen Westin Boneyard Shawl


Lapaset tein viimeiseksi ja arvasin / pelkäsin että lanka loppuu keskeen. Joten päätin tehdä ne alhaalta ylös päin. Ja niinhän siinä kävi ettei lanka riittänyt vaan rannekkeet piti tehdä pirtin kehräämön karstalangasta. Ei kuitenkaan mielestäni mitenkään hirveästi häiritse tuo "kauneus virhe"

Lapasten malli on omasta päästä, mutta hiukan katsoin vikkiä Ullan Sammaleiset lapasista
Kaikissa asusteissa tein kokoajan kaksi kerrosta vihreän sävyisestä vyyhdistä ja kaksi kerrosta ruskeasta vyyhdistä.
Näistä tuli aivan ihanat. Valitettavasti kuvat ei kerro mitään.
Kiitos paetin lähettäjälle Hannalle langasta