tiistai 28. syyskuuta 2010

Vielä lapasia

Vielä kahdet kirjoneulelapaset
Oranssi / ruskeat lapaset on tehty "tilaustyönä" miehen serkulle. Raippaluodosta ostetuista villalangoista


Sinivalkoiset on tehty langan jämistä valkoinen on Sandnes Garn Lanettia ja sininen Lanartus Fine Merino Sock
Nämä lapaset ehkä matkaavat vaihtoparilleni pitää vielä hetki miettiä pistänkö paketiin vai en. Jännittää lähinnä olisivatko sopivan kokoiset jne...


Molemmat mallit löytyvät Mary oljen kirjokinttaista kauneimmat ja muita neulontatöitä kirjasta

lauantai 25. syyskuuta 2010

Kolmas kerta toden sanoo....

Neuoloin itselleni Taskusti paidan Novitan spektri plus langasta. Lanka on ostettu aikoja sitten jostain ale korista. Ja tämä on jo kolmas kerta kun lankaa neulotaan. Yhden puseron tein siitä jo aiemmin melkein valmiiksi, mutta se ei istunut oikein joten meni purkuun. Toisen paidan aloitin pojalle, mutta sekään ei oiken sujunut.
Nyt päätin kokeilla Neulekirjassa ollutta taskustia. Kun olen muutenkin mieltynyt noihin ylhäältä alaspäin neulottaviin malleihin.
Aloitin ilman malli tilkkua koon 150cm sillä ajatuksella että katsotaan kenelle siitä tulee sopiva. Meillä kun on talossa 3 lasta jotka on suunnilleen tuota kokoa.
No niinhän siinä kävi että kun kyseessä on väljä malli neulonta tiheys hiukan suurempi kuin ohjeessa niin paidasta tuli minulle sopiva.



No ihan täydellinen paidasta ei sikäli tullut että lanka loppui kesken joten hihat jäi 3/4 mittaisiksi. Lanka korista löytyi Novitan samos langan jämiä taskuiksi.
Kivan rento koti paita tästä tuli ja taskut on plussaa, kun pikaisesti käy roskiksella pyykkinarulla ym.. saa avaimet ja puhelimen mukaan.
Varmaan tulee paidan mallia käytettyä toistekkin. Vahvana ehdokkaana nimittäin on miehelle sileällä neuleella ilman taskuja. Pitäis vaan miettiä lanka.
Aika iso ja tylsä projektihan se vois olla, mutta mies on sen verran ihana kun toi taas viime viikonlopun reissultaan minulle lankaa
Raippaluodosta oli ostanut neljä vyyhtiä paikallista lampaan villaa. Todella ihanaa lampaalle tuoksuvaa harmaata ja punaista. Yritin noita lankoja kuvata mutta on niin pimeää ettei kuva kertoisi mitään joten antaa olla.
Noiden lisäksi toi vielä pari vyyhtiä joista serkku oli "tilannuut" itsellleen kirjoneule lapaset. Jos vain jaksan tehdä. Ja jaksanhan minä. Itse asiassa olen iloinen että neulomukseni kelpaavat
Nuo tilaus lapaset ovatkin nyt parasta aikaa puikoilla

tiistai 14. syyskuuta 2010

Lapaset poikineen ja sukat

Viimeisen parin viikon projektina on ollut läjä lapasia ja valmistakin on tullut

Lapasista silti tuskin vielä pääsen eroon ainakin molemmat tyttäret ovat niitä vielä vailla.Hyvähän se vaan on kun tekeleet kelpaa.
Lapasten lisäksi olen ehtinyt tehdä myös yhdet sukat. Jotka syntyivät parissa illassa. Näitä oli pakko tehdä vielä yksi rivi
Sukkien kirjoneule kuviot on uudesta Ilona Korhosen ja Jenni ÖstermaninNeulekirjasta Langat on jämiä. seassa on tico ticoa, kirjopirkkaa, maijaa, nallea ja regiaa. Taisi olla jotain muutakin.
Ensimmäiseen sukkaan vaihtelin värejä ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Toinen olikin sitten vähän haasteellisempi kun piti saada samanlainen

Nämä oli niin kivat tehdä että pitää jossain välissä tehdä toisetkin

lauantai 4. syyskuuta 2010

Neulottu ja lueskeltu

Alkuviikosta oli pari vapaapäivää ja silloin aloitin Lapas projektin josta kuvia tulee ehkä viikon päästä. Tuosta projektista valmiina reilu puolet...
Muutakin olen neuloneut Nimittäin villavaippahousut Niilolle. Luulin jo ettei vaippahousuja enään tähän perheeseen neulota. Kun vaippoja käytetään vain öisin joten arvelin entisten riittävän.
No joku oli nakanut yhdet hahtuvasta tehdyt pyykkikoneeseen minun huomaamatta ja pyöritin ne 60 asteessa. Jokainen varmaan arvaa että sen jälkeen olisivat sopineet paremmin nukelle kuin Niilolle. Tämä joku ei ole vielä paljastanut itseään....
No joka tapauksessa puikoille päätyi viime viikonloppuna tehty kirppari löytö jonkun itse värjäämä joku 100% villalanka. Yhtään tarkempaa tietoa ei ole mikä lanka kyseessä on. Mutta ainakin viime yön palveli hyvin tarkoitustaan.


Malli on tiuhtis-housut joka on meidän perheessä havaittu toimivaksi malliksi.
Mies toi alkuviikosta kaupungilta tuliaisen jota on lueskeltu ja selattu. Nyt en vaan tiedä mistä aloittaisin kun kirjassa olisi paljonkin mitä haluan tehdä heti.
Eli kyseessä on Neulekirja. Ilona korhonen & Jenni Österman

Ei mies tuota kirjaa kuitenkaan ihan itse olisi osannut ostaa. Olin useamman kerran puhunut kirjasta ja miettinyt että raskinko ostaa vai en. No oli ollut jotain muuta asiaa kirjakauppaan ja tuo kirja oli osunut eteen niin oli tarttunut mukaan.