tiistai 24. elokuuta 2010

Taas vaihdetaan

Olen täysin hurahtanut näihin vaihtoihin. On aina yhtä hauskaa ja haasteellista kasata paketti toiselle ja mukava yllättyä itse saamastaan paketista. Näiden vaihtojen ansiosta olen tutustunut moneen lankaan jota ei itse todennäköisesti koskaan olisi tullut osallistuttua.
Tämän kertainen vaihto oli Ravelryn tiukkapipojen vaihto. Ja eilen sain aivan mahtavan paketin. Valitettavasti vaan on niin pilvistä keliä ettei valo millään riitä siihen että saisin värit näkymään täysin oikein.

Paketista löytyi Interweave neulelehti jossa pikaselauksella oli ainakin muutama malli joka menee jonoon. Chibi neula kotelo. Tämä tulee kyllä tarpeeseen neuloja ei ole koskaan liikaa ja jos ne nyt tulla pysyis tallessa. Mondial Sidney lankaa 4 kerää. Uusi tuttavuus. Miellyttävän oloista lankaa vielä en ole varma mitä nuo haluavat olla isona. Muutamia ideoita pyörii päässä. Suklaata. levy on vielä aukaisematta. Mutta Lindt:in rasia syöty. Aivan ihania. Paketti halvaa.
Ja sokerina pohjalla kaksi vyyhtiä käsinkehrättyä lankaa.Aivan ihanat vyyhdit. Värit osuu just kohdilleen. Nyt vaan täytyy löytää joku täydellinen malli johon nuo raskii käyttää. Mutta ensi alkuu pääsevät ehdottomasti lanka kaapin parhaalle paikalle.
Kaiken kaikkiaan paketti oli aivan mahtava. Oli kyllä selvästi mietitty mitä pakettiin laitetaan ja osui hyvin kohdilleen. Ei ole vielä vaan mitään ajatusta kuka tämä joku on ollut

maanantai 23. elokuuta 2010

Viikonlopun välipala neuleet

Niin paljon alkoi tuo kietaisu paidan neulominen ottaa nupista että oli pakko tehdä viikonloppuna jotain ihan muuta.
Nopeaa ja helppoa.
Niilolle tein uusimmasta sk:sta eli 8/2010 kypärämyssyn. Tuo isoveli kerä on kummitellut tuolla lankalaatikossa ties kuinka kauan ja kun kerran värit on samat kuin toppahaalarissa niin pipohan siitä täytyy tulla.

Ihan istuva tuli ja suojaa kivasti niskan ja kaulankin

Lanka siis Novita isoveli puikot 5mm.
Toinen viikolopun projekri oli uusi päällinen sohvatyynyyn. Ihastuin Modassa 4/2010 olleeseen kukkatyynyyn. Edellisessä vaihdossa saamani Debbie Bliss Eco Cotton Alkoi näyttää ihan tyyny langalta.

Tein tyynystä hiukan pienemmän kuin ohjeessa. Niin sain langan riittämään. Sen verran laiska olin että tyynyn toinen puoli on sileää neuletta.
Kyllä tuo kietaisu paitakin eteni muutaman kerroksen viikonlopun aikana. Ja toden näköisesti tahti jatkuu yhtä hitaana. Mutta toisaalta tässä on talvi tulossa ja tuossa kietaisu paidassa on lyhyet hihat ja se on puuvillaa niin eihän sillä ole kiire mihinkää. Kyllä se siis valmistuu mutta hitaasti

lauantai 14. elokuuta 2010

Vihdoinkin valmista

Ja en tiedä olisiko vieläkään ellen olisi mennyt lupaamaan että sukat ovat valmiit viimeistään viikonloppuna. Miten voi yksine sukkien neulomiseen mennä kuukausi.
No ilmeisesti on ollut sitä muutakin elämää kuin neulominen.


Sukat ovat Kiemurtelevan käärmeen sukat Ullasta 2/10
Sukat menivät heti ne nähtyäni toteutettavien listan kärkeen, mutta piti ensin hankkia yksiväristä sukkalankaa. Siitä tuntuu olevan jatkuva pula vaikka lankaa on jos kuinka paljon jemmassa.
Lankana on Lanartus Fine Merino Socks Josta ei ole mitään käyttö koemusta. Kiva neuloa ja ihanalta tuntui jalassa saa nähdä mikä on kestävyys.

Seuraavaakin valmistuvaa neuletta saa varmaan odotella tovin. Kesken on nimittän dropsin puuvillasta Saumaton kietaisu pusero sk 8/2007 ja täytyy sanoa etten vähään aikaan ole mitään noin epäselvällä ohjeella tehnyt tai sitten aivot on lomalla on nimittäin pitänyt purkaa jo vaikka kuinka monesti. Jos malli ei olisi noin ihana olisin varmaan jo luovuttanut. Tällähetkellä on kuitenkin tunne että olen voiton puolella

tiistai 10. elokuuta 2010

Hengissä ollaan

On vaan ollut niin kiiretta ettei ole ehtinyt tehdä mitään ( siis käsitöitä) Eikä paljon olla koneellakaan.
Viimeinen lomaviikko meni reissussa ja ensimmäinen loman jälkeinen työviikko vei kaikki mehut.
Kun tähän vielä lisää kuopuksen sairastelun ja sen että olen yrittänyt urakalla käydä läpi lasten vaatekaappeja ja kartottaa mikä vaate siirretään kenenkin kaappiin, mikä kokonaan pois ja mitä pitää ostaa / tehdä uutta Niin ei ole paljon aikaa jäänyt.
Ja sitten on vielä ollut niin kuuma ettei olisi voinut neulominen vähempää kiinnostaa.
Yhdet sukatkin on ollut jo kohta kaksi viikkoa siinä vaiheessa että ei tarviis kuin langanpäät päätellä ja ne lupaan blogata viimeistään viikonloppuna. Ei pitäis olla ylipääsemätön lupaus.
No eiköhän tuo muutenkin tilanne normalisoidu kun isoilla alkaa koulut ja harrastukset pyöriä