lauantai 31. lokakuuta 2009

Mutkia matkassa

Ja mutkia on matkassa ollutkin kun näitä sukkia on neulottu. Kertaalleen kuopus ehti purkaa toisesta sukasta pitkän pätkän ja muutenkin näiden sukkien valmistuminen on kestänyt.
Jos tuossa purku vaiheessa ei jo toinen sukka olisi ollut valmis niin olisi varmaan mennyt purkuun koko sukka ja jäänyt siihen.
No ehkä neuleet sais nopeammin valmiiksi jos malttaisi neuloa yhden kerrallaan valmiiksi eikä aina etsisi uusia malleja ja aloittaisi niitä ennen kuin edelliset on saatu valmiiksi.
Sukkien malli löytyi ullasta 2/09
Sukat oli helppo ja nopea neuloa. Itsellä vain taisi olla vähän väärä lanka valinta tuo mutkitteleva mallineule ei oikein erotu. Luonnossa toiki erottu jonkin verran. Tai ainakin sen verran että mieskin joka ei neuleista mitään ymmärrä sen huomasi. Kuvattua sitä en oikein saanut vaikka miten päin yritin.
Malli Mutkia matkassa Ulla 2/09
Lanka: Novita nalle Four season kevät
Puikot 2,5mm

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Merirosvo kaulurin ohje

Laitampas tämän kaulurin ohjeen tänne jos tulee vaikka tarvetta toiselle kaulurille.
Eli tämä on kirjoitettu lähinnä itselle muistiin. Joten voi olla vaikeasti tulkittavissa mutta toki ohjetta saa käyttää.
Lanka: SannesGarn Lanett
Puikot 2,25mm
Tiheys: 25 s (eli todella löysästi neulottu kuten minun kirjoneuleet aina)
Luo 53 s neulo 3 kerrosta ainaoikein ensimmäinen kerros on nurja puolen kerros.
3 kerrosta sileää ruskealla ja aloita kuviomalli. Molemmissa runoissa neulotaan 5s ainaoikein
Kuvion ollessa valmis neulo vielä 5 kerrosta sileää
Jätä keskimmäiset 19 silmukkaa odottamaan ja neulo olat erikseen
päätä pääntien puoleisessa reunassa joka toisella kerroksella 1x2 ja 2x1 neuolo 5cm sileää jätä silmukat odottamaan ja neulo toinen olka peilikuvaksi.
Neulo ensin toisen olan silmukat luo 23 uutta silmukkaa ja neulo toisenkin olan silmukat samalle puikolle. Jatka kaikilla silmukoilla sileä noin 10cm. neulo 3 kerrosta aina oikein ja päätä silmukat.
Poimi pääntieltä n. 100 silmukkaa ja neulo 1o 1n joustinta noin 10cm. Päättele löysästi
Viimeistele kaulurin reuna virkkaamalla 2 kerrosta kiinteitä silmukoita kaulurin reunoille


v= valkoinen R=ruskea



Merirosvo kauluri

Jussi tilasi minulta viikko sitten meirosvo kaulurin. Hetki meni miettiessä millainen merirosvo kaulurin pitäisi olla. No pääkallo siinä pitää olla. Tietysti.
Ensimmäisenä valitsin langan jotain joka ei herkkää kaula kutita ja niin langaksi valikoitui viime vaihdossa saamani lanett. Ruskea väri oli kuulemma hyvä.
Seuraavaksi alkoi ohjeen metsästys no sopivan näköistä ja kokoista pääkalloa ei tuntunut tulevan vastaan missään. Joten piti piirtää sellainen itse. Ja kun kauluri ohjettakaan ei tähän hätään löytynyt niin tein senkin omasta päästä.
Kaulurin uusi omistaja oli ainakin tyytyväinen ei tarvitse enään tapella siitä asiasta että ulos mennessä pitää laittaa kauluri. Nyt sitä pidetään sisälläkin

Malli: Oma
Lanka: SadnesGarn Lanett
puikot 2,25mm

perjantai 23. lokakuuta 2009

Pitsineule sukat

Lankalaatikoita tutkaillessa löysin kaksi kerää ihanan oranssai Maija lankaa
Lankahan piti heti saada muutettua sukiksi. Villasukka varasto kun on taas syksyn tullen alkanut huveta. Ja joululahjoiksi pitäis sukkia antaa. Joten en ole aivan satavarma jäävätkö nämä sukat itselle.
Tälläkertaa päätin etsiä ohjeen jostain käsityölehdestä enkä netistä. Jotenkin tuntuu ettei noita käsityölehtien ohjeita tule käytettyä. Ellei heti uudesta lehdestä tee jotain niin ne unohtuu tuonne kaappiiin.
Sukat löytyivät Novitasta syksy 2008.

Sukat oli nopea neuloa ja tällaisen lörpän käsialan omistavana neuloin ne 2,25mm pyöröillä.

Malli :Novita syksy 2008 Pitsineulesukat

Lanka: Gjestal Maija

Puikot: 2,25mm

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Täydellisen pipon metsästys

Kuopuksella on pipo jos toinenkin, mutta monesti niissä on jotain vikaa. Joko eivät pysy päässä, tai menevät silmille. Tai jotain. Olenkin jo miettinyt että onko vika päässä kun sekä itse tehdyissä että kaupan pipoissa on sama vika.
Nyt olen sitten kahlannut nettiä läpi ja etsinyt sopivaa pipo mallia. Ja löysin Toasty Topper pipon knittystä.
Pipon malli näytti kivalta ja päätin kokeilla josko tuo istuisi meidänkin pojan päähän.
Kieltämättä eilen illalla pipon ollessa valmis mietin miten tuo päähän istuu. Poika oli jo yö unilla joten ei voinut sovittaakaan

Mutta aamulla lenkille lähtiessä osoittautui että pipo istuu kuin hansikas. Suojaa niskan ei tule silmille ja toimii samalla kaulahuivina. Eli ensimmäisen ulkoilun jälkeen olen ainakin vielä täysin tyytyväinen malliin.

Pipo valmistui yhdessä illassa paksulla langalla ja minun mielestä melkein "haloilla" neulottuna 4mm puikot. On nimittäin harvinaista että minä tartun noin paksuihin puikkoihin. Lanka Cascade yarns 220 oli uusi tuttavuus minulle. Todella ihanan tuntuista ja helppoa ja nopeaa neuloa

Malli: Toasty Topper
Lanka: Cascade Yarns 220 Paints / Hand Dyed vajaa kerä
Puikot: 4mm

maanantai 19. lokakuuta 2009

Vastaan haasteeseen

1) Lataa tunnustus blogiisi
2) Kirjaa sinne myös nämä säännöt
3) Linkitä blogiin josta sait tämän tunnustuksen
4) Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle
5) Haasta viisi blogia jättämällä niihin kommentti

Sain tämän haasteen Taralta Ja vastaan siihen samoin kuin yleensä kaikkiin haasteisiin. Eli vastaan mutten jatka haastetta eteenpäin. Eli tylsä minä
Minun viisi aistiani ja mitä ne minulle merkitsevät.
Tunto: Ah pehmeitä lankoja
Kuulo: Hyvä musiikki
Näkö: Neuleet, kirjat ja kaikki kaunis
Maku: Hyvä ruoka, suklaa nam...
Haju: Kukat ym ihanat tuoksut

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Neula huovutus kokeilua

Viimeisimmissä Novitoissa on ollut noita villapaitoja joihin on neulahuovutettu jokin kuva. Ikinä en ole neulahuovutusta kokeillut joten pakkohan tuotakin oli testata. Vaikka huovutus ei koskaan olekkaan tuntunut minun jutulta.
Tuosta messuilta ostetusta ohuesta villalangasta neuloin Jussille ihan perus kaarroke paidan. Ajattelin että on tarpeeksi halpaa lankaa(laskin että paidan langat maksoi noin 2,5€) tällaiseen kokeiluun. Ja toisaalta kuva onnistuessaan piristää luonnon valkoista paitaa.
Paidan neuloin ihan omasta päästä ilman mitään mittailuja joten reiluhan tuosta tuli. Mutta pysyypähän ainakin paidan helma housuissa vaikka kumartelisikin
Huovutettu laivan kuva oli Novitan syksy lehdessä. No heti kuvaa ja omia villojani katsoessa päädyin siihen että ei onnistu. Joten jätin kaavat leikkaamatta ja tein ihan omanlaisen laivan jossa jätettiin turhat näpertelyt pois ja näytti se tuokin laiva pojalle kelpaavan.

Kyllähän tuosta kuvasta näkyy että on harjoittelu kappale mutta sen verran kuitenkin onnistui että paitaa tulee varmasti pidettyä ja mitään kammoa en neulahuovutukseen saanut joten voi olla että jatkossakin tulee jotain huovuteltua.

Malli: Perus kaarrokepaita " omasta päästä" Huovutettu laivan kuva Novita syksy 2009

Lanka: Suomeen lampaan villa 2tex

Puikot 2,25mm

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Kädentaidon messut

Tuli sitten käytyä messuilla. Ja olihan siellä vaikka ja mitä. Oma messu budejetti ei vaan ollut ehkä paras mahdollinen joten jätin suosiolla sellaiset myyjät välistä joiden luona on helppo asioida muulloinkin. Eli paikalliset lankakauppiaat.
Paljon tuli ihasteltua ja ehkä jotain idean poikasia jäi korvien väliinkin.
Lisäksi ostin myös hiukan lankaa.Ihan perus luonnon valkeaa suomenlampaan villaa 500g. Kascisvärjättyä Raijan-aitan villaa 100g . 100% pellavalankaa luonnon väristä. Ja huovutus villaa pussillisen.
Näistä kaikista olis oikeastaan idean poikasta mihin käytetään. Mutta saa nyt sitten nähdä muuttuuko suunnitelmat vielä ennekuin, pääsevät puikoille.
Näiden lisäksi ostin vielä kuopukselle käsi työnä tehdynpaidan kun oli niin ihana. Eli tuli kerranki tuettua ihan suomalaisia yrittäjiä omilla valinnoilla.
Niin ja saihan ne siellä messuilla puhuttua minut ympäri ja tilasin sk vuodeksi vaikka ei siinä monesti mitään olekkaan, mutta kun halvalla sai
Muutenki oli todella kiva reissu

perjantai 9. lokakuuta 2009

Päiväunien aikaan neulottua

Päiväunet on tänään tullut hyödynnettyä todella täysillä. Siivosin ja tein ruuan uuniin jo aamupäivällä. Niin nyt kun pojat nukkuu ja isommat on vielä koulussa on omaa aikaa. Eli erittäin itsekäs äiti täällä.
Ja Mitäs minä muuta omalla ajalla kuin neulon ja samalla olen lukenut kesken olevaa kirjaa eteenpäin. Ja syönyt suklaata, mutta sitä ei saa kertoa lapsille
Ja sen verran hyvin on uni tänään maistunut että ehdin tehdä Etanapipan valmiiksi asti.

Pipo oli tarkoitus tehdä Niilolle, mutta saa nähdä kenelle se päätyy. Sen verran syviä ihastuksen huokauksia nuorempi tytär päästeli kun tuli koulusta. Ja näyttää tuo hänenkin päähänsä venyvän.
Pikkaisen jouduin ohjetta soveltamaan koska lankani oli ohuempaa kuin ohjeessa ja pää johon pipoa tein oli ja on edelleen nukkumassa niin sovittaminenkaan ei onnistunut.
Malli oli todella kiva ja nopea neuloa. Joten jos tästä piposta kiistaa aiheutuu niin tekaisen äkkiä toisen samnlaisen


Malli: Etanapipa
Lanka: Ranuan Hahtuvaa, kaksinkertaisena
Puikot: 3,5mm

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Sukat pukin konttiin

Joku aikaa sitten ostin Regian hand-dye effect lankaa. Langalle piti etsiä jokin kiva malli ja sellaisen löysin Olga sukista Minun versiossani vain ei tuo aaltoilu tule noin selvästi näkyviin.

Lanka oli ihanaa neulottavaa. Kieltämättä olemuksesta tuli aika paljon Noro mieleen. Sen verran kivaa neulottavaa oli ja kun hintakin on kohdallaan niin tätä täytyy ostaa lisää.
Värit eivät mene sukissa aivan kohdakkain. Mutta en kyllä sitä yrittänytkään.
Todennäköisesti nämä sukat päätyvät pukinkonttiin, mutten tiedä vielä kenelle.
Vaihtoehtoja on usempi. Alkaen äidistäni joka ei käytä villasukkia koska ne ovat liian paksut eivätkä mahdu kenkiin ja sisällä kuumat. Joten olisi varmaan aika antaa hänelle ohuesta langasta neulotut sukat niin huomaisi että voi niitä tehdä muustakin kuin 7-veikasta
Malli Olga sukat
Lanka Regia Hand-dye Effect
Puikot 2,5mm

tiistai 6. lokakuuta 2009

Ensilumi ja uusi pipo

Täällä on saatu nauttia nyt muutama päivä ensilumesta Tai mitäs räntää tuo märkä nyt sitten tuolla maassa on. Eilen sitä tuli taivaalta oikein todella ja ensimmäiset innokkaat ehti jo pulkkamäkeenkin.

Ensi lumen kunniaksi oli Jussille neulottava uusi pipo. Fish hat löytyy löytyi Knittystä
Vihrä Nalle colori prisman alennus korista ja Jussi lanka on jotain vanhaa jämää.
Yleensä en noista Novitan coloreista ole hirveästi perustanut, mutta tämä vihreä on kaunis. Pitänee vielä käydä hamstraamassa. Ennenkuin loppuvat kokonaan.

Kala pipo on ollut jo kauan toteutettavien mallien listalla, nyt päätin lopulta tarttua tähän malliin. Pipo syntyikin ennätys vauhtia Jussi kyllä kiritti neulontaa hyvin kyselemällä kokoajan milloin kalan saa päähän

Pipo on malliltaan todella nerokas. Varsinkin tuo pipon siis Kalansuu istuu tosi hyvin päähän ja suojaa hyvin sekä otsan, niskan että korvat.Ja hyvin tuo näytti pysyvän päässäkin. Kovasta vauhdista huolimatta

Malli: Fish Hat [Dead or Alive?]

Lanka: Novita Nalle Colori ja Novita Jussi

Puikot: 3,5mm

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Liina pöydälle

Joskus sattu löytämään jotain todella vanhoja lankoja. Itse löysin joitakin aikoja sitten Tampellan lankoja Punatulkkua ja jotain valkoista äitini muistikuvan mukaan saman lintusarjan lankaa ja muisteli nimen olleen Haahka. Langat ovat peräisin Äitini muistin mukaan 80-luvun alkupuolelta.
Eli nämä langat ovat ainakin marinoituneet hyvin.
Aikani mietin että mitäs noista voisi tehdä. Punatulkkua oli kaksi kerää ja tuota valkoista vyötteetöntä lankaa vajaa kerä.
Lehtiäni selaillessa huomasin sitten Interweave Knits, Summer 2009 lehdessä neulotun kaitaliinan ja heti muistin nuo langat. Itselläni ei aiemmin ole tullut mieleenkään että kaitaliinan voisi neuloa.
Mallineule on aivan perus korinpohja neuletta joten todella aivoton televesion katselu neulehan tämä oli. Silti tai ehkä juuri sen takia meinasi väsy iskeä lopussa.
Valokuvassa liian ei pääse oikeuksiinsa. Vaikka kuinka yritin kuvata ja kuvata niin ei onnistu. Johtunee pimeästä säätä huonosta kamerasta ja osaamattomasta kuvaajasta
Tuohon lähikuvaan yritin saada esille tuota punaisen langan elävä pintaisuutta langassa on välillä paksumpia kohtia jotka tekevät liinan pinnan mielenkiintoiseksi

Malli: Adobe Table Runner Interweave Knits, Summer 2009 Lanka Tampella punatulkkua ja Haahka?
Puikot 2,5mm