maanantai 31. elokuuta 2009

Haalari valmis

Haalari valmistui lopulta tänään tai valmista olisi tullut jo lauantaina, mutta sopivaa vetoketjua ei tietenkään löytynyt. Eihän sitä löydy koskaan. Vaikka niitä on tuolla varastossa kuinka monta
No tänään aamupäivällä kävin sitten kaupungilla ja samalla ostin vetskarin.
Vetoketjun ompelu oli sitten tämän haalarin vaikein juttu. Ikinä en ole neuleisiin saanut vetoketjua siististi ja sen takia pyrin vetoketjun käyttöä neuleissa välttämään. Haalarissa se kuitenkin on kätevä. Tässä haalarissakin vetoketju meinaa vähän kupruilla, mutta en jaksanut enään ratkoa irti. Kuitenkin vain välivaatteesta kyse.
Hioista tein yksiväriset ettei haalarista tulisi liian levoton.
Haalarin raidoitusta en suunnitellut sen kummemmin vaan seuraava väri oli se mihin käsi sattui lankakopassa osumaan

Haalarin ohje on jostain lehdestä leikattu talteen reilu vuosi sitten en muista varmasti, mutta olisko kotiliesi

Pohja lankana Novita Nalle jota kului 1 kerä (150g)

Raita langoissa on nallea, woolia, jannea, maijaa ym... jämiä joita satuin löytämään

Koko piti olla 80cm, mutta aika istuva tuli 74cm pojalle, mutta voihan myöhemmin syksyllä tehdä toisen haalarin jos näyttää ettei tuo koko talvea mahdu

perjantai 28. elokuuta 2009

Mitään en ole saanut valmiiksi

Olen yrittänyt saada edes yhden keskeneräisen valmiiksi ja tällähetkellä näyttää että voisi jopa viikonlopun aikana onnistua.

Ja kyseessä on tuo villahaalari. Vähän vaan hirvittää kun se on neulottu pyörönä ylös asti ja valmiiseen pitäis sitten alkaa leikkaamaan vetoketjulle paikkaa.
Tuolla tavalla en ole koskaan tehnyyt. Onnistun varmaan tuhoamaan koko haalarin siinä vaiheessa.

Jotain uutta neulomiseen liittyvää kuiten olen saanut. Nimittäin neulekirjastoni on täydentynyt ihanalla vanhalla neulontaohje kirjalla.

Kirja on vuodelta -57 ja osa malleista herättää suorastaan hilpeyttä. Joitain ohjeita toki on jotka olisivat täysin toteuttamis kelpoisia, joten voi olla että joku malli pääseekin puikoille sllaisenaan jostain vois napata mallineuleen ja tehdä jotain aivan muuta kuin ohjeessa joten ei mikään turha hankinta varsinkin kun hinta oli vain 1€
Ihania mekkoja kirjassa olisi montakin, valitettavasti vaan meillä nuo nuorimmat on poikia. Miehelle yritin kyllä kirjan kuvia esitellessä sanoa että miten olis vielä yksi pieni tyttö ihan vaan sen takia että voisin neuloa parit mekot. Mutta ei kuulemma ollut hyvä idea

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Unisukat Jussille

Meidän 3-vuotias on siitä erikoinen tapaus että ei suostu nukkumaan ilman villasukkia. En tiedä mistä tämä tapa aikoinaan on saanut alkunsa mutta näin on ollut jo ainakin 1-vuotiaasta asti.

Nykyiset unisukat alkoivat olla jo aika timmit niin päätin tehdä uudet ja löysin unisukkiin vallan mainiosti sopivan mallin täältä
Sukat on tehty muuten omasta päästä mutta tuo lammas kuvio on otettu tuolta sivulta.
Sukat on tehty jämistä. Tuo pohja väri on viime raverly vaihdosta saamaani Zitron Trekking Hand Art lankaa
Muut langat ovat ohuien sukka lankojen loppua mutta tuo valkoinen on jotain ikivanhaa paksua villaa joten lampaisiin tuli vähän pörröisyyttä ja muhkeutta

Malli Sheeps

Langat ohuiden sukkalankojen jämiä. mm. Zitron, reggia ja fabel

Puikot 2mm

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Karamelli paita

Kisoja seuratessa piti aloittaa jokin yksinkertainen neule jota ei paljon tarvitse tuijotella. Samalla halusin tuhota kaapissa olevat kaksi kerää Katia Bombay lankaa.

200g lankaa ei kuitenkaan ole hirveästi kun aikoo tehdä siitä aikuiselle yläosan joten toivottavaa oli löytää ylhäältä alaspäin neulottava malli.

No aikani Raverlya ja lehti pinojani selattua löytyi Suuresta Käsityölehdestä 3/2009 ylhäältä alaspäin neulottava tunika.
Tuo Malli sopi kisaneuleekseni mainiosti. Sileää suoraa välillä kuitenkin lisäyksiä ja kavennuksia ettei ihan tylsäksi käy ja raita lankakin sopi tuohon malliin loistavasti.


Omasta versiostani ei tunika mittaista tullut tuon langan vähyyden takia. Malli on tehty täysin ohjeen mukaan mutta helmalisäyksiä on vain 20.

Malli oli kiva neulottava ja mietinkin jo että tuo pitäisi oikeastaan tehdä jossain vaiheessa pitkänä versiona ja pitkillä hihoilla siitähän saisi kivan kotimekon

Lanka oli minulle myös uusi tuttavuus ja ainakin neulottaessa vaikutti tosi kivalle ja helpolle neuloa. Saa nähdä minkälaiseksi käytössä osoittaautuu.

Malli Pinaatti-tunika Suuri käsityölehti 3/2009

Lanka Katia bombay

Puikot 3,5mm

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Saatiinhan ne valmiiksi

Lainesukat nimittäin. Valmista ei varmaan olis tullut vieläkään ellen olisi täällä kirjoittanut että valmistuvat tällä viikolla.
Piti nimittäin taas aloittaa kaksi uutta työtä. Toinen joka on jo melkein valmis menee vaihdossa eteenpäin joten siitä en bloggaa mitään ennekuin se on saajallansa
Sukkien malli on ihan kiva, mutta tuo lanka jotenkin tökki. Nyt valmiina sukat tuntuvat kuitenkin ihan kivoista
Tuo langan kirjavuus aiheutti myös sen ettei selkeää kuvaa sukista meinannut saada millään. Asiaa toki ei auttanut se että piti yrittää kuvata sukat omassa

Malli: Laine sukat
Lanka: Lidlin Sock Yarn
Puikot: 2,25mm

tiistai 11. elokuuta 2009

Revontuli pöksyt

Jo aikoja sitten ostin pari kerää Novitan Puro lankaa testattavaksi, mutta langat ovat jääneet lojumaan tuonne kaappiiin osin siitä syystä että alkoi kuulua juttua miten lanka solmun jälkeen sekoaaa väreissä ym... Niin en sitten osannut aloittaa mitään.

No eilen kun listailin noita keskeneräisiä töitä sain nuo Puro kerät silmiini ja kuinka ollakkaan tänään ei yksikään keskeneräinen työ ole edesnnyt senttiäkään eteenpäin vaan olen ahertanut tuon Puron kimpussa.
Päätin tehdä kuopukselle villahousut. Niissähän tuo raidoitus ei niin tarkkaa ole. Ja yllätys yllätys raidottumisessa ei ollut mitään ongelmaa. Eikä yhtään solmua
Jonkin verran tuo kirjavuus minuakin häiritsee. Eli esim. tuossa toisessa lahkeessa sinisessä raidassa näkyy selvästi kun yksi langan säie on keltaista.
Muuten lanka oli kiva neuloa. Saa nähdä miten kestää käyttöä. Jotenkin tuli sellainen mielikuva että voi nyppyyntyä helposti.

Malli Tiuhtuis-housut

Lanka novita Puro 74cm vauvan housuihn tasan 100g jopa niin tasan että solmimisnauha täytyi tehdä eri langasta

Puikot 3,5mm

maanantai 10. elokuuta 2009

Keskeneräisiä töitä

Harvemmin minulla tulee esiteltyä työn alla olevia töitä, johtuisko siitä että sen jälkeen paine työn valmiiksi saamiseen kasvaa. Miten sellainen työ joka on jo esitelty voisi päätyä ufoksi kaappiin.

No nyt päätin uskaltaa esitellä tällä hetkellä kesken olevat työt joita on vain neljä.
Ensimmäinen kesken eräisistä on Lehmus-huivi. Lankana vaihdossa saamani aivan ihastuttava Xie. Lanka on todella nättiä kiiltävä pintaista. Huivista tulee henkäyksen ohut. Rakastan tätä huivia jo nyt. Kuva ei kerro mitään siitä miltä kuvio oikeasti näyttää. Saati sitä miltä kuvittelen sen näyttävän pingotuksen jälkeen.
Lanka on vaan niin ohutta ja liukasta että teko on aika hidasta varsinkin kun en osaa neuloa pitsiä televisiota katsellessa


Seuraava projekti kestänee pitkään. Virkattu kaitaliina keittiöön pirtin pöydälle joten alku senteissä ollaan. Ensimmäinen virkkaus jossa käytän usempaa väriä. Malli jostain 70-luvun käsityölehdestä. Lanka Novita virkkaus lankaa osa vuosien takaa




Laine-sukat jotka ei vaan jostain syystä etene. Toinen sukka on valmis toinen jumittaa puolivälissä. Lankana Lidlin Sock Yarn Jonka kanssa en tunnu olevan samalla aaltopituudella. Siis jumittamisen syy on ilmeisesti lanka ei ohje. Kyseinen lanka on ehtinyt käydä jo melkein pipona, mutta kun ei toiminut purin tekeleen ja päädyin sukkiin jotka aion saada valmiiksi tällä viikolla.

No nyt se lukee tossa niin saan tsempattua itseäni


Viimeinen keskeneräinen on Jämä lanka haalari kuopukselle. Tuo vihreä pohjaväri on Nallea ja katsotaan mitä tuolta kopasta löytyy raitoihin. Molemmat lahkeet puikoilla yhtä aikaa niin tulee identtiset.

Tuo ohje on leikattu irti jostain äitini lehdestä. Idea ihan hyvä. Saa nähdä kuinka räikeään haalariin päädytään.

lauantai 8. elokuuta 2009

Vihdoinkin valmista


Näin voinee todeta kaulahuivin kohdalla jota on työstetty kuukausi. No tosin samaan aikaan on tehty montaa muutakin työtä.
Kyseessä on elämäni ensimmäinen ontelo neuleella tehty työ. Malli on kirjasta Neulo ja virkkaa elämäsi miehelle ja mallin nimi on klaani huivi.
Vaikka huivi onkin tarkoitettu ohjeessa miehelle niin meilä siihen ihastui 9-vuotias tyttö.

Onteloneule oli ihan helppoa sinällään ja tulee varmmaan jatkossakin joskus käytyyä mutta hidasta tuo varsinkin alkuun oli tosin tähänkin rutinoitui loppua kohti. Tuolla systeemillä sais kyllä takuuvarmasti lämpimät lapaset, mutta pitänee ennen sitä projektia saada nuo muut työn alla olleet valmiiksi
Tuosta kuvan keskeneräisestä huivista käy hyvin ilmi huivin kaksi puoleisuus.


Malli: Klaani huivi kirjasta Neulo ja virkkaa elämäsi miehelle

Lanka: Novita 7-veljestä. Molempia värejä noin 150g

puikot: 3,5mm

perjantai 7. elokuuta 2009

Virkattua jälleen

Kyllä nyt ollaan tukevasti koukussa. Pariin vuoteen en tosiaan ole koskenut virkkuukoukkuun ennen tämän kesän uutta innostusta ja nyt sitten on jääty koukkuun.
Ihmettelen vaan mikä sinä virkkauksessa välissä alkoi tökkiä, tällähetkellä tuntuu ihan kivalta että on yksi virkkaus projekti kesken neulomisten lomassa

No ehkä virkkauksessa tökkii se että en osaa niin hyvin virkata että voisin katsoa samalla televisiota. Ja suurinosa neuleista valmistuu televisiota katsellessa.

No tälläkertaa päätin yrittää jotain jota en ole ennen tehnyt nimittäin virkattuja villiksiä. Myös hahtuvan virkkaus oli uutta ja yllättävän helppoa, epäilin ensin että mahtaako lanka katkeilla kokoajan mutta ei. No katkes se kerran.
Mallin löysin täältä Englanniksi en ole koskaan virkannut, neulonut kyllä paljonkin. Joten en nyt jaksanut hirveesti ohjeeseen paneutua vaan sovelsin lähinnä tuon kuvan avulla, lahkeensuihin neuloin 1o, 1n jousteen.

Ihan kivat pöksyt näistä tuli, jotenkin napakamman oloiset kuin neulotut

Malli: oma sovellus Easiest Crochet Wool Soaker pöksyistä

Lanka: Valkoinen Ranuan hahtuvaa ja ruskea Pirtin hahtuvaa

Koukku: 6mm

maanantai 3. elokuuta 2009

Saniaispolku sukat

Uusimmassa Ullassa ollet Saniaispolku sukat ovat olleet puikolla jonkin aikaa. Viikonloppuna päätin sitten tehdä ne valmiiksi. Pakko saada noita keskeneräisiä vähemmäksi

Muuten olen sukkiin tyytyväinen mutta varsi jäi hiukan löysäksi. Mutta toki se on paljon parempi se on kuin liian kireä varsi. Niinkin on joskus meinannut käydä kärjestä aloitettujen sukkien kanssa

Lankana sukassa on viime raverly vaihdossa saamani Zitron Trekking pro natura jonka parini oli värjännyt ihanaksi. Muutenkin lanka on ihanan ohutta sukkalankaa. Juuri sellaista jollaisesta tehtyjä ohuia sukkia pidän jalassa melkein aina. Nämä kun mahtuvat lenkkareihin ym.. kenkiin

Tuossa kuvassa ei vaan väri pääse oikeuksiinsa. Ei kai pitäisi yrittää kuvata omassa jalassa olevia sukkia.

Malli Saniaispolku

Lanka Zitron Trekking pro natura

Puikot 2,25mm

lauantai 1. elokuuta 2009

Vuosikerta langat huiviksi

Vuosia kaapissa marinoituneet langat huhuiliva yhtäkkiä että haluavat kokeilla yhteiselämää huivissa.
Langat ovat Novita ibiza vihreä, Novita cottonella ruskea ja Novita chenille musta. Eli aika erityyppisiä lankoja ovat mutta hyvin näyttävät toimeen tulevan.

Mitään ohjetta ei huiviin ollut joten tein maailman yksinkertaisimmalla tavalla.
Virkkasin ketjun ketjusilmukoita ja kun se oli tarpeeksi pitkä aloin tehdä joka toiseen silmukkaan pylväitä ja väliin aina ketjusilmukka. Seuraavalla kerroksella pylväät edellisen kerroksen ketjusilmukoihin jne...
Todennäköisesti idea ei ole omani vaan joku on joskus tällaisen huivin jossain tehnyt aiemmin joten en tohdi omaksi mallia sanoa vaikka itse en ohjeesta olekkaan mallia katsonut.

Vaikka huivi on harvan näköinen niin kaksin kerroin kaulassa yllättävänkin suojaavan oloinen. Ja sopii erinomaisesti huivi hullulle tyttärelleni. Välllä kun huivi on kaulassa vaikka olisi kuinka lämmintä

Tällätavalla voisi tuhota lisääkin keränperiä.