lauantai 30. toukokuuta 2009

Aura huivi

Vanhojen lankojen tuhoamiset jatkuu edelleen. Jostain nurkista löytyi vanhaa Novita Kid Mohairia. Mikään mohairin ystävä en ole mutta tuotakin on jostain tarttunut mukaan joten tuhottavahan ne on. Ideana että kun vanhat ylijäämä kerät saa tuhottua voi hyvällä omalla tunnolla ostaa uutta lankaa

Tuota mohairia jäi edelleen nurkkiin neljä kerää, kaikki eri värejä joten saa nähdä mitä niistä keksii.

Mustaa mohairia oli 1.5 kerää ja ne muuttuivat Aura huiviksi. Ohje kirjassa punokset puikoille. Jonka onnistuin pitkän etsinnän jälkeen löytämään kirjastosta.

Huivista tuli paljon pienempi kuin ohjeessa johtuen langan vähyydestä. Mutta juuri sopivan kokoinen kietaista kaulaan

perjantai 29. toukokuuta 2009

Jämä lapaset

En kai vain kuvitellut että keränperät olisi tältäerää melkein käytetty. No kevät siivouksen yhteydessä voi löytää kaikkea esim. korillisen langanloppuja. No olen päättänyt saada nuo langanloput minimiin. Joten ei muuta kuin lapasta puikoille.
Ensimmäiset jämälapaset ovat valmiit. Näitä ei ole tehty kenellekkään vaan päätyvät tuonne lahja laatikkoon odottelemaan sopivaa käyttäjää.
Olen jo jonkin aikaa käyttänyt tuota laatikko systeemiä. Ja se on osoittautunut ihan toimivaksi esim. Huomenna tuolta lahjalaatikosta lähtee revontuli huivi ylioppilaslahjaksi. Näin ei pääse iskemään neuleiden kanssa viime hetken paniikkia kun niitä on tehty varastoon. No eiköhän joululahja paniikki silti saada taas aikaiseksi.
Siinäkin mielessä tuo lahjalaatikko on hyvä juttu että valmiina lapasina, sukkina ym... langat vievät vähemmän tilaa ja ovat helpommin hallittavissa kuin kerissä





Lankana Novita florica pohja värinä jota kului noin. 50g. Muissa väreissä woolia ja nallea ja floricaa. Puikot 2,5mm Malli Grandma's mittens löytyy täältä
Seuraavat lapaset pääsevät puikoille luultavasti viikonlopun aikana. Täytynee iltalukemisena selailla Haaviston tumppukirjaa jos löytyis minun langan jämille sopiva malli.

lauantai 23. toukokuuta 2009

Anskun pikkusukat

Nuorempi tytär on jo pitkään pyytänyt lyhyt vartisia villasukkia itselleen. No viimein sain aikaiseksi innostua asiasta. Aikani pyörin netissä ja etsiskelin ohjetta lapsen kärjestä aloitettuihin sukkiin. No en löytänyt yhtään mitään. Vika voi toki olla siinäkin etten osannut etsiä oikeasta ja tarpeeksi kärsivällisesti.

No joka tapauksessa päätin suunnitella mallin itse. Ja suht tyytyväinen aikaan saannokseen olen Ja ainakin tytölle näyttivät kelpaavan

Lankana Gjestal Maija, Puikot 2,5mm, Menekki 50g. Sukkien koko 34

maanantai 18. toukokuuta 2009

Pomppivat sammakot

Kuopus oli vailla kesäpipoa ja sopivaa etsiessäni törmäsin sammakko pipoon Pipo on tehty Novitan Tennessee langasta 2mm puikoilla. Pikkuisen mallia vielä pienensin niin sain vauvalle sopivan koon.

Sen verran kiva noita sammakoita oli neuloa, ja kun lankaakin jäi yli. Niin päätin käyttää samaa kuviota uudestaan. No toista samanlaista pipoa en viitsinyt tehdä. Joten päädyin suunnittelemaan sammakko kuvioisen slipoverin.


Slipoveri on siis omaa aivotyöskentelyä muuten mutta nuo sammakot on kopioitu tuosta piposta.
Lanka Novita tennessee puikot 3,5mm
Lankaa kului pipoon ja slipoveriin yhteensä n. 100g molempia värejä

tiistai 12. toukokuuta 2009

Puuvillalle käyttöä

Tuossa taannoin kirpputorilta ostetussa lankasatsissa oli mukana puuvillan jämiä joille en ensin meinannnut keksiä käyttöä kun en kaikkia viitsinyt tiskiräteiksikään tehdä päädyin tekemään meidän perheen tytöille rantakassin.
Langat ovat vuosikausia vanhoja mukana oli esim. Novitan bluesia jota ei ole ollut myynnissäkään kuin milloin lie eli vuosia ovat nuo langat jossain marinoituneet ennenkuin pääsivät tosi toimiin.

Kassi on virkattu ihan perinteisillä isoäidin neliöillä välipala työnä muiden töiden välissä. Joten valmistunut ihan huomaamatta.
Nyt kun pitkän tauon jälkeen olen taas tarttunut virkkuukoukkuukin voisi seuraava virkkaus projekti olla uusi keinutuolinmatto Sen olen ajatellut tehdä ohuiden sukkalankojen jämistä. Voisi pitää samanlaisena ressittömänä välipala työnä jonka valmistumisella ei olis mitään kiirettä.

maanantai 11. toukokuuta 2009

Oravat valmiina

Ja kun kerran malli oli niin kiva niin ajattelin heti tehdä toisenkin parin.













Ensimmäiseen pariin tein molempiin lapasiin Oravat tyttären pyynnöstä. Lanka Novita 7-veljestä puikot 3mm. Lapaset on tehty 10-vuotiaalle tytölle. Lankaa kului molempia värejä noin 50g.


Toiset lapaset tein Ohjeen mukaan Toiseen lapseen käpy ja toiseen orava. Lankana edelleen Novitan seiska veikka puikot nyt 3,5mm niin saatiin aikuisen käteen sopivat lapaset.





torstai 7. toukokuuta 2009

Lapasia

Viime päivinä on tullu tehtyä lapasia ja monta paria on vielä suunnittelun alla. Ajattelin että nythän on hyvää aikaa tehdä niitä syksyksi valmiiksi.



Ensimmäiset lapaset ovat Eeva haaviston sata kansanomaista kuviokudinmallia kirjasta, malli 19 Jalasjärven lapaset. Lapaset on tehty Novitan Nallesta ja Floricasta 2mm puikoilla. Näistä lapasista tuli sopivat 4 vuotiaalle.

Tuosta samasta kirjasta täytynee vielä katsella muitakin malleja puikoille.

Toiset lapaset tein Norosta ja Pirtin kehräämön karstalangasta. Puikot 3,5mm.
Nämä päätyvät toden näköisesti 8-vuotiaalle tytölle ainakin hän osoitti kiinnostusta lapsiin.

Kolmannet lapaset ovat vielä puikoilla ja ne on jo varannut vanhin tytär. Toisen orava lapasista sain valmiiksi joten otin siitä jo kuvan. Lankana näissä Novitan 7-veljestä, puikot 3,5mm Malli on Adrian Bizilian Suunnittelema ja löytyy täältä Itse ajattelin tehdä molempiin lapasiin oravat vaikka ohjeessa ei niin tehdäkkään. Sen verran suurta ihastusta tuo kurre on herättyn





maanantai 4. toukokuuta 2009

Revontuli huivi

Edellisestä raverly-vaihdosta saatu huivi lanka on jo pitempään ollut mietinnän alla. Olen yrittänyt kysellä siltä mikä huivi haluaisi olla. Ja niin vain kävi että Revontuli huivi tuosta tuli

Ja kun toinen tyttäristä sai fifinsä niin eikös toinen tyttö tullut varastamaan tämän huivin suoraan puikoilta. Seuraavaksi huivia kyseli äitini joten kohta pitää varmaan joku huivi aloittaa hänelle. Ja itse jatkan huivitonta elämää, no ehkä joskus joku huivi jää minulle itsellenikin. Hyvähän tuo on että kelpaavat käyttöön. olisi se kauheaa jos vain neulois ja neulois ja koskaan kukaan ei huolisi mitään. Kaikki komerot olis vaan täynnä valmiita käyttämättömiä neuleita.

Lankana huivissa Ullcentrum Ull 1-trådig joka oli uusi tuttavuus ja osottautui ihanaksi langaksi. Puikot 3,5mm
Nyt kun nuo edellisen vaihdon langat on kulutettu voikin alkaa jännittää seuraavan paketin sisältöä.