torstai 26. maaliskuuta 2009

Dragsfjärds lapaset

Päätin tehdä nuo paketissa olleet lapaset heti. Samalla päätin kokeilla miten tehdään kahdet lapaset yhtä aikaa yhdellä pyöröllä. Kuvia tästä olen nähnyt paljonkin ja kun viime kerralla sukkia tehdessä meinasin kohdata sen kuuluisan toisen sukan neuroosin niin ajattelin näin välttäväni sen.

Varmaan olisi helpompaa ollut kokeilla tuota tekniikkaa ensimmäisen kerran yksiväriseen työhön, mutta haasteet on aina kivoja ja hyvin tuo lähti pelittämään kunhan tajusin että mistä on kyse. Langat vain meinasi olla välillä vähän solmussa.

Valmiit lapaset näyttävät ihan kivoilta, tosin kuvassa suoraan puikoilta otettuna joten ovat paremman näköiset höyrytyksen jälkeen.

Malli oli todella kiva ja poika kyseli saisiko hän ensi syksyksi samanlaiset joten työtä voi silloin pitää onnistuneena.


torstai 19. maaliskuuta 2009

Raverly vaihto

Tänään saapui raverly vaihto paketti. Kysessähän on ensimmäinen vaihto johon olen osallistunut ja kokemus on ollut sen verran kiva ettei varmaan jää viimeiseksi ja sitten itse paketin sisältö joka osui hyvin kohdilleen.

Paketissa oli Lanett lankaa ja sille sopiva lapsohje Dragsfjärdin lapaset. Toinen lanka oli ihanaa punamustaa minulle eneestään tuntematonta Ullcentrum merkkistä lankaa jota oli 100g vyyhti. Tuossa kuvassa ei kyllä tuon kerän väri näy ollenkaan.

Tuosta kuvasta saa ehkä hiukan paremman käsityksen väristä vaikka ei sekään kyllä täyttä oikeutta langalle anna.
Kaiken kaikkiaan paketti oli ihana ja lapaset pääsevät toteutukseen tuota pikaa kunhan saan ensin pari keskeneräistä työtä pois alta. Mistäs parini tiesi että lapasista on tässä taloa pulaa ja jotenkin en ole saanut aikaiseksi tehdä niitä no nyt varmasti tulee tehtyä.

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Pipoja kuopukselle

Välipala töinä synyti kaksi uutta pipoa nuorimmaiselle. Pixie hat mallia olen katsonut jo pitempään sillä silmällä ja kun nykyinen pipo kiristää päätä (siis pojalla ei minulla) niin päätin tällä keväälle vielä toteuttaa tuon

Malli siis Pixie hat. Ohje löytyy tuolta Lanka Novita wool sävy menekki melkolailla 50g


Lakin malli on ihana ja erittäin kiva neulottava tämä on niitä harvoja malleja joka päätynee puikoille toisenkin kerran, luulisin ainakin niin.




Toinen pipo on Ullassa 2/05 julkaistu bluebell pipo. Ajatuksissani pipoa tehdessä ja samalla televisiota katsoessa tein sen saman virheen jonka joku muukin on tehnyt eli sain malli neuleen kiertämään. No olisihan pipoa niinkin voinut käyttää, mutta ei pakko oli purkaa melkein valmis pipo ja tehdä uudelleen, muuten olisi jäänyt käyttämttä. Lankana pipossa Novitan luxus cotton. Jota kokeilin nyt ensimmäisen kerran ja yllätti positiivisesti.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Löytöjä kirpputorilta

Kirppiksellä tulee käytyä melkein joka viikonloppu. Yleensä sieltä tarttuu mukaan vaatteita lapsille. Lankoihin törmää harvemmin. Johtuukohan siitä ettei niitä kukaan myy kirppiksellä vai siitä että jos myy niin ne menevät saman tien. Tiedä häntä

No tänään onnisti lanka rintamalla. samasta pöydästä löytyi 10 kerää rondon konelankaa eli 1kg ihana violetti väri ja ohuiden lankojen ystävällehän tuo sopii. Lisäksi oli 400g punaista puuvillaa jotain vanhaa anttilan lankaa. 2 kerää (yht 100g) mayfloewr helårs-gran lankaa 1 kerä(50g) novita blues puuvillaa ja muutama jämä kerä puuvillaa.

Kaikki nuo langat olivat yhdessä pussissa hintaa 9,5€. Ei paha.

Noille puuvilloille ei ole vielä käyttötarkoitusta löytynyt, mutta konelanka on jo päässyt puikoille. Ja tuskin tuo puuvillakaan käyttämättä jää

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Tiskirättiä pukkaa

On sitten tähän meidän talouteenkin iskenyt tämä tiskirätti innostus. Ensimmäisen tein joskus viime vuoden lopulla ihan uteliaisuuttani ja kun huomasin että sehän toimii oikeasti niin ajattelin että onkin sopiva tapa tuhota noita ikivanhoja puuvilla jämiä joista ei oikein mitään muuta saa aikaiseksi.

Ananas-keittiöliina ohje Ulla 3/08. Lankana ikivanhaa Marks & Kattens Budget b103 Jota on yksi kerä jäänyt pörimään tuonne komeroon luulin jo ettei sille ikinä mitään käyttöä löydy mutta ihan selvästi se halusi tiskirätitkis. Lankaa jäi vielä pariin muuhunkin rättiin.

Toinen tiskirätti syntyi mistä lie kerän peristä. Harmainta aavistusta mitä lankoja nämä on. Pikku nöttösiä oli 4kpl ja ne kaikki käytin tähän rättiin. Värit nyt ei ehkä kovin kauniisti soinnu toisiinsa mutta sainpas lankakorista taas jotain nöttösiä pois ja kyllä tuo tiskirättinä toimii.


Rättejä tulee varmaan jatkossakin tehtyä aina muiden töiden välissä "välipaloina" Aina kun sopivia jämiä alkaa pyöriä liiaksi asti korissa.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Pakko tehdä neule

Tämä neule kuului minun kohdalla sarjaan pakko kokeilla vaikka en tiennyt kenelle tuon tekisin. Sen verran hauska idea tässä "takissa" on. Ja kun tuota halpaa lidlin lankaa on tuolla nurkissa niin samahan tuo on kokeilla, kyllä se käyttäjä löytyy.



Takki on mallia Pinwheel Sweater ja suunnittelija on Shelley Mackie. ohjeen löysin täältä http://www.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=138024



Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen tosin en tiedä olenko niin tyytyväinen että viitsisi satsata lankaan ja tehdä itselleni samanlaisen aikuisen version. Mies on edelleen sitä mieltä että neule muistuttaa enemmän pöytäliinaa kuin villatakkia. Tosin kun nuorempi tyttäreni veti sen päälleen niin alkoi miehellekkin selvitä mistä on kyse. Tosin tuo versio on aivan liian pieni kahdeksan vuotiaalle eikä sovellu pojille joita meillä nuorimmat on joten käytyy katsoa kenelle ja mihin päätyy

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Uusi villatakki


Kuopukselle piti tehdä uusi villatakki. Tai siis mitään tarvettahan ei uudelle villatakille ollut niitä on jo viisi ja pitäisi varmaan riittää kaiken järjen mukaan yhdelle puolivuotiaalle pojan naskalille. Mutta oli pakko päästä toteuttamaan tuo Elizabeth Zimmermanin BSJ-jacket kun ohjeen kerta siihen sain. Ja toteuttamistahan ei voinut lykätä vaan puikkoihin oli tartuttava heti.

Lankana lidlin sportimo niitä on kertynyt jokunen kerä ja ei niille oikein mitään käyttöä tahdo.

Takin malli on suorastaan nerokas ja kiva neulottava, joku kun ihoaa saumojen ompelua. Tämä malli pääsee niiden harvojen mallien joukkoon jonka varmasti tulen toteuttamaan toisenkin kerran. Yleensä kun en toista kertaa juuri samalla mallilla mitään tee, vaan etsin aina uutta tai ideoin itse. Tosin viimeaikoina tuo itse ideominen on jäänyt vähemmälle helpompi vaan tarttua valmiiseen ohjeeseen.

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Rainbow socks


Eilen sain valmiiksi rainbow socks by Susanne Kitzman

Lankana pirkanmaan kotityön kirjo-pirkka. En kyllä ole täysin tyytyväinen näiden sukkien ulkonäköön. Lanka valinta oli väärä. Tällä langalla neulottuna sukissa ei näy lyhennettyjen kerrosten ansiosta syntyneet väri vaihtelut niin selvästi kuin olisin halunnut. Tavallaan tuntuu siltä kuin työ olisi mennyt hukkaan.
Täytyy varmaan jossain välissä kokeilla samaa mallia eri langalla josko tulisi mieleisemmät. Vaikka yleensä en tee samalla ohjeella sukkia ainakaan kovin pian uudestaan. Muutenhan kaikki muut ihanat sukkaohjeet joita maailma on pullollaan jäisivät kokeilematta

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Puuvillaalla jatketaan


Tämä paita on ollut kesken ainakin kuukauden. Ja syynä se että valkoinen lanka loppui kesken ja kaupaan en ole ehtinyt ja miehelle en ole muistanut laittaa asiaksi tai mies ei ole asiaansa kaupassa muistanut. No eilen lopulta sain lankaa lisää ja pääsin jatkamaan tuon toisen hihan loppuun ja lopulta koko paidan valmiiksi.
Paidan malli Novita kesä 2007 Lankana Kotiväki jota kuluin kumpaakin väriä vajaat puoli kerää siis noin 100g. Ei ainakaan enempää.
Kotiväki onkin Novitan langoista ehdottomasti yksi minun suosikeista. Tykkään ainakin itse pitää ohuita puuvilla neuleita. Neulomin kestää jonkin aikaa ei heti tarvitse olla aloittamassa uutta ja lanka on riittoisaa.
Toisaalta ei tuolla meidän kuumakallella paljon muita kuin puuvilla neuleita voisi pitääkkään nytkin 20 asteen pakkasilla on pelkällä toppapuvulla ulkona jos sinne alle laittaa paksun villapaidan niin johan on pää hiestä märkänä joten turha niitä on kaappiin neuloa.